Marakujas augļu kūkas deserts

Izcils, vienkāršs Lieldienu deserts – marakujas augļu kūka glāzītēs.

4 porcijas

PT40M

45 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Cepumu drumstalas
40 g brūnināta cukura
20 g Dansukker dzidrā sīrupa
100 g krekeru vai Digestive cepumu

Marakujas pildījums
4 marakujas augļu sēkliņas
10 g svaigi spiestas laima sulas
200 g kondensētā piena ar cukuru
2 olas dzeltenumi
5 g vaniļas cukura

Dekorēšana
marakujas augļu sēkliņas
10 g laima sulas
15 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
200 ml saldā krējuma

Instrukcijas

Sviestu uz pannas izkausē un apbrūnina. Pievieno sīrupu. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā un iemaisa izkausēto sviestu.

Marakujas mīkstumu izberž caur sietu, bet sekliņas atliek malā izmantošanai vēlāk. Izberzto masu samaisa ar laima sulu, kondensēto pienu, olu dzeltenumiem un vaniļas cukuru.

Marakujas sēkliņas  kopā ar laima sulu un muskovado cukuru samaisa atsevišķā bļodā. Saputo arī saldo krējumu.

Marakujas biezeni kārto kārtās ar cepumu drumstalām un pārklāj ar putukrējumu un marakujas sēkliņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.