Marakujas augļu kūkas deserts

Izcils, vienkāršs Lieldienu deserts – marakujas augļu kūka glāzītēs.

4 porcijas

PT40M

45 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Cepumu drumstalas
40 g brūnināta cukura
20 g Dansukker dzidrā sīrupa
100 g krekeru vai Digestive cepumu

Marakujas pildījums
4 marakujas augļu sēkliņas
10 g svaigi spiestas laima sulas
200 g kondensētā piena ar cukuru
2 olas dzeltenumi
5 g vaniļas cukura

Dekorēšana
marakujas augļu sēkliņas
10 g laima sulas
15 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
200 ml saldā krējuma

Instrukcijas

Sviestu uz pannas izkausē un apbrūnina. Pievieno sīrupu. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā un iemaisa izkausēto sviestu.

Marakujas mīkstumu izberž caur sietu, bet sekliņas atliek malā izmantošanai vēlāk. Izberzto masu samaisa ar laima sulu, kondensēto pienu, olu dzeltenumiem un vaniļas cukuru.

Marakujas sēkliņas  kopā ar laima sulu un muskovado cukuru samaisa atsevišķā bļodā. Saputo arī saldo krējumu.

Marakujas biezeni kārto kārtās ar cepumu drumstalām un pārklāj ar putukrējumu un marakujas sēkliņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.