Sastāvdaļas
Cepumu drumstalas
40 g brūnināta cukura
20 g Dansukker dzidrā sīrupa
100 g krekeru vai Digestive cepumu
Marakujas pildījums
4 marakujas augļu sēkliņas
10 g svaigi spiestas laima sulas
200 g kondensētā piena ar cukuru
2 olas dzeltenumi
5 g vaniļas cukura
Dekorēšana
marakujas augļu sēkliņas
10 g laima sulas
15 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
200 ml saldā krējuma
Instrukcijas
Sviestu uz pannas izkausē un apbrūnina. Pievieno sīrupu. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā un iemaisa izkausēto sviestu.
Marakujas mīkstumu izberž caur sietu, bet sekliņas atliek malā izmantošanai vēlāk. Izberzto masu samaisa ar laima sulu, kondensēto pienu, olu dzeltenumiem un vaniļas cukuru.
Marakujas sēkliņas kopā ar laima sulu un muskovado cukuru samaisa atsevišķā bļodā. Saputo arī saldo krējumu.
Marakujas biezeni kārto kārtās ar cepumu drumstalām un pārklāj ar putukrējumu un marakujas sēkliņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.