Sastāvdaļas
Cepumu drumstalas
40 g brūnināta cukura
20 g Dansukker dzidrā sīrupa
100 g krekeru vai Digestive cepumu
Marakujas pildījums
4 marakujas augļu sēkliņas
10 g svaigi spiestas laima sulas
200 g kondensētā piena ar cukuru
2 olas dzeltenumi
5 g vaniļas cukura
Dekorēšana
marakujas augļu sēkliņas
10 g laima sulas
15 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
200 ml saldā krējuma
Instrukcijas
Sviestu uz pannas izkausē un apbrūnina. Pievieno sīrupu. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā un iemaisa izkausēto sviestu.
Marakujas mīkstumu izberž caur sietu, bet sekliņas atliek malā izmantošanai vēlāk. Izberzto masu samaisa ar laima sulu, kondensēto pienu, olu dzeltenumiem un vaniļas cukuru.
Marakujas sēkliņas kopā ar laima sulu un muskovado cukuru samaisa atsevišķā bļodā. Saputo arī saldo krējumu.
Marakujas biezeni kārto kārtās ar cepumu drumstalām un pārklāj ar putukrējumu un marakujas sēkliņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.