Mandeļu un lakricas īrisi

1 panna

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

270 g Dansukker cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker Zeltainā sīrupa
200 ml 35% saldā krējuma
200 ml sakapātu mandeļu
100 ml sakapātas lakricas

Instrukcijas

Pannā ar biezu dibenu lej saldo krējumu, cukuru un Zeltaino sīrupu un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, laiku pa laikam apmaisot. Samazina temperatūru un vāra 20-30 minūtes (līdz 134°C) līdz maisījums ir sabiezējis. Ja nav virtuves termometra, var pārbaudīt, ieliekot tējkaroti karameles ledus aukstā ūdeni, ja karamele sastings, tad ir sasniegta vajadzīgā temperatūra.

Kamēr karamele vārās, sasmalcina mandeles un lakricu. Pusi no drumstalām izkaisa formā, kas pārklāta ar cepamo papīru.

Kad karamele sabiezējusi, tajā iemaisa atlikušās mandeles un lakricu. Masu lej formās vai uz pergamenta papīra un atstāj istabas temperatūrā atdzist. Īrisu salauž gabaliņos un uzglabā burciņā. Starp īrisa kārtām liek pergamenta papīru, lai nesalīp.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.