Mandeļu torte

15 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

5 olas
150 g Dansukker baltā smalkā cukura vai niedru cukura „Demerara”
75 ml verdoša ūdens
Šķipsniņa sāls
120 g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
75 g sasmalcinātu mandeļu

Pildījumam
100 g žāvētu aprikožu
200 ml ūdens
200 g Dansukker Ievārījuma cukura
500 ml piena
4 olu dzeltenumi
150 g Dansukker pūdercukura
3 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
10 g kukurūzas miltu
75 g sviesta

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Lieldienu saldumi

Instrukcijas

Sāk ar aprikozēm pildījumam. Aprikozes smalki sagriež vai sablendē, liek katliņā. Pievieno ūdeni, Ievārījuma cukuru un vāra 5 minūtes, vienmērīgi maisot. Nosmeļ putas.


Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus sakuļ ar pusi no cukura, līdz iegūst gaisīgu masu. Pievieno ūdeni. Saputo olu baltumus ar sāli, pamazām pievienojot atlikušo cukuru, līdz iegūst stingras putas. Sajauc miltus, cepamo pulveri, mandeles un iecilā sakultajos olu dzeltenumos. Pamazām iecilā sakultos olu baltumus. Iegūto masu izlīdzina ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā cepamformā ar diametru 26 cm. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C 40 minūtes. Plātni atdzesē un horizontāli sagriež četrās daļās (pamatnēs).


Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu, pūdercukuru, kukurūzas miltus un maisot vāra, līdz masa sāk sabiezēt. Nokāš olu krēmu un ielej atpakaļ katliņā. Pievieno vaniļas cukuru, sviestu un maisa, līdz sviests pilnībā izkusis. Uzliek vāciņu un atdzesē krēmu. Aprikožu ievārījumu izklāj uz trijām tortes pamatnēm. Pāri ievārījumam pārklāj olu krēmu un liek pamatnes vienu virs otras. Dekorē ar pūdercukuru un saldumiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.