Mandeļu kūciņas ar smiltsērkšķi

45-50 gabaliņi 1 h 40 minūtes
Mandeļu kūciņas ar smiltsērkšķi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Mandeļu kūciņām

    • 120 g saldo mandeļu
    • 200 g sviesta istabas temperatūrā
    • 130 g Dansukker smalkā cukura
    • 1 ola
    • 240 g kviešu miltu
    • 4-5 rūgto mandeļu

    Smiltsērkšķu pildījumam

    • 160 g smiltsērkšķu
    • 170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 400 ml saldā krējuma
    • 400 ml skābā krējuma

    Dekorēšanai

    • 200 g smiltsērkšķu

    Mandeles noblanšē, novelk miziņas un samaļ.

    Sviestu un cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno mandeles, olas un miltus.

    Rūgtās mandeles samaļ, ietin pārtikas plēvē un novieto vēsumā uz vienu stundu.

    Pagatavo smiltsērkšķu pildījumu. Ogas pārkaisa ar cukuru, uzkarsē un izberž caur sietu. Saldo krējumu saputo, cilājot iemaisa skābo krējumu, bet pēc tam -  smiltsērkšķu sīrupu. Atdzesē.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Mīklu izrullē plānā kārtiņā un sagriež vienādos gabaliņos. Mafinu formu ietauko un katrā iedobē iekārto mīklas sloksnīti. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 8 minūtes.

    Kamēr karstas, tartes pamatnes uzmanīgi izņem no formas un atdzesē.

    Kūciņas ar smiltsērkšķu musu piepilda tieši pirms pasniegšanas.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker