Sastāvdaļas
Mandeļu kūciņām
120 g saldo mandeļu
200 g sviesta istabas temperatūrā
130 g Dansukker smalkā cukura
1 ola
240 g kviešu miltu
4-5 rūgto mandeļu
Smiltsērkšķu pildījumam
160 g smiltsērkšķu
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
400 ml saldā krējuma
400 ml skābā krējuma
Dekorēšanai
200 g smiltsērkšķu
Instrukcijas
Mandeles noblanšē, novelk miziņas un samaļ.
Sviestu un cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno mandeles, olas un miltus.
Rūgtās mandeles samaļ, ietin pārtikas plēvē un novieto vēsumā uz vienu stundu.
Pagatavo smiltsērkšķu pildījumu. Ogas pārkaisa ar cukuru, uzkarsē un izberž caur sietu. Saldo krējumu saputo, cilājot iemaisa skābo krējumu, bet pēc tam - smiltsērkšķu sīrupu. Atdzesē.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Mīklu izrullē plānā kārtiņā un sagriež vienādos gabaliņos. Mafinu formu ietauko un katrā iedobē iekārto mīklas sloksnīti. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 8 minūtes.
Kamēr karstas, tartes pamatnes uzmanīgi izņem no formas un atdzesē.
Kūciņas ar smiltsērkšķu musu piepilda tieši pirms pasniegšanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.