Sastāvdaļas
Mandeļu kūciņām
120 g saldo mandeļu
200 g sviesta istabas temperatūrā
130 g Dansukker smalkā cukura
1 ola
240 g kviešu miltu
4-5 rūgto mandeļu
Smiltsērkšķu pildījumam
160 g smiltsērkšķu
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
400 ml saldā krējuma
400 ml skābā krējuma
Dekorēšanai
200 g smiltsērkšķu
Instrukcijas
Mandeles noblanšē, novelk miziņas un samaļ.
Sviestu un cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno mandeles, olas un miltus.
Rūgtās mandeles samaļ, ietin pārtikas plēvē un novieto vēsumā uz vienu stundu.
Pagatavo smiltsērkšķu pildījumu. Ogas pārkaisa ar cukuru, uzkarsē un izberž caur sietu. Saldo krējumu saputo, cilājot iemaisa skābo krējumu, bet pēc tam - smiltsērkšķu sīrupu. Atdzesē.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Mīklu izrullē plānā kārtiņā un sagriež vienādos gabaliņos. Mafinu formu ietauko un katrā iedobē iekārto mīklas sloksnīti. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 8 minūtes.
Kamēr karstas, tartes pamatnes uzmanīgi izņem no formas un atdzesē.
Kūciņas ar smiltsērkšķu musu piepilda tieši pirms pasniegšanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.