Mandeļu kūciņas ar smiltsērkšķi

45-50 gabaliņi

PT1H

1 h 40 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mandeļu kūciņām
120 g saldo mandeļu
200 g sviesta istabas temperatūrā
130 g Dansukker smalkā cukura
1 ola
240 g kviešu miltu
4-5 rūgto mandeļu

Smiltsērkšķu pildījumam
160 g smiltsērkšķu
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
400 ml saldā krējuma
400 ml skābā krējuma

Dekorēšanai
200 g smiltsērkšķu

Instrukcijas

Mandeles noblanšē, novelk miziņas un samaļ.

Sviestu un cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno mandeles, olas un miltus.

Rūgtās mandeles samaļ, ietin pārtikas plēvē un novieto vēsumā uz vienu stundu.

Pagatavo smiltsērkšķu pildījumu. Ogas pārkaisa ar cukuru, uzkarsē un izberž caur sietu. Saldo krējumu saputo, cilājot iemaisa skābo krējumu, bet pēc tam -  smiltsērkšķu sīrupu. Atdzesē.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Mīklu izrullē plānā kārtiņā un sagriež vienādos gabaliņos. Mafinu formu ietauko un katrā iedobē iekārto mīklas sloksnīti. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 8 minūtes.

Kamēr karstas, tartes pamatnes uzmanīgi izņem no formas un atdzesē.

Kūciņas ar smiltsērkšķu musu piepilda tieši pirms pasniegšanas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.