Sastāvdaļas
200 g sviesta istabas temperatūrā
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
85 g Dansukker baltā cukura
250 g rikotas siera
3 olas
1 greipfrūta miziņa (vēlams bioloģiska)
60 ml greipfrūtu sulas
150 g miltu
100 g mandeļu miltu
5 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
6 g magoņu sēklu (pēc izvēles)
Citi
Mandeļu milti izkaisīšanai pannā
Glazūrai
180 g Dansukker pūdercukura
45-60 ml greipfrūtu sulas
Instrukcijas
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C (ventilatora režīmā).
Saputo sviestu, Muscovado cukuru un granulēto cukuru gaisīgā masā. Pievieno rikotu un puto vēl dažas minūtes. Pa vienai pievieno olas, tad greipfrūta miziņu un sulu. Bļodā samaisa kviešu miltus, mandeļu miltus, cepamo pulveri, sāli un magoņu sēklas. Maisīju iesijā mīklā.
Ietauko 2 litru tilpuma kēksa formu un pārkaisa to ar mandeļu miltiem. Kēksa mīklu lej formā un cep cepeškrāsns vidū apmēram 45 minūtes.
Atdzesē, neizņemot no formas, 10 minūtes, pēc tam kēksu izgāž uz restēm un atdzesē pilnībā.
Pagatavo glazūru, sajaucot pūdercukuru un greipfrūtu sulu vijīgā masā. Pārlej to pāri kūkai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.