Mandeļu kēkss ar greipfrūtu

Sulīgs un gards kēkss ar svaigiem citrusaugļiem, krēmīgu rikotas sieru un maigām mandeļu garšām. Pārlej ar bagātīgu glazūru!

10 šķēles

PT1H30M
PT0M
Ziemassvētku kūkas

1,5 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g sviesta  istabas temperatūrā
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
85 g Dansukker baltā cukura
250 g rikotas siera
3 olas
1 greipfrūta miziņa (vēlams bioloģiska)
60 ml greipfrūtu sulas
150 g miltu
100 g mandeļu miltu
5 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
6 g magoņu sēklu (pēc izvēles)

Citi
Mandeļu milti izkaisīšanai pannā

Glazūrai
180 g Dansukker pūdercukura
45-60 ml greipfrūtu sulas

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C (ventilatora režīmā).

Saputo sviestu, Muscovado cukuru un granulēto cukuru gaisīgā masā. Pievieno rikotu un puto vēl dažas minūtes. Pa vienai pievieno olas, tad greipfrūta miziņu un sulu. Bļodā samaisa kviešu miltus, mandeļu miltus, cepamo pulveri, sāli un magoņu sēklas. Maisīju iesijā mīklā.

Ietauko 2 litru tilpuma kēksa formu un pārkaisa to ar mandeļu miltiem. Kēksa mīklu lej formā un cep cepeškrāsns vidū apmēram 45 minūtes.

Atdzesē, neizņemot no formas, 10 minūtes, pēc tam kēksu izgāž uz restēm un atdzesē pilnībā.

Pagatavo glazūru, sajaucot pūdercukuru un greipfrūtu sulu vijīgā masā. Pārlej to pāri kūkai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.