Mammas marcipāna kūka

Mammas marcipāna kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Mitra, gaisīga un pasakaini aromātiska biskvīta kūka taisnstūra (30 x 23 cm) vai apaļā (26) formā.

200 g izkausēta sviesta
2 olas
190 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
60 g Dansukker pūdercukura
50 ml Dansukker baltā sīrupa
240 g miltu
2 tējkar. cepamā pulvera
1/2 tējkar. mandeļu ekstrakta
150 ml piena
50 g mandeļu (marcipāna) pastas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.
Tortes formu izklāj ar cepampapīru.
Izkausē sviestu. Olas kopā ar cukuru saputo ar lāpstiņu, nevis elektrisko putotāju. Pievieno sīrupu. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri.
Izkausētajam sviestam pievieno pienu un mandeļu ekstraktu.
Olu masā iemaisa mandeļu pastu, piena maisījumu un visbeidzot sviesta maisījumu.
Neraizējieties, ja pamanāt kunkuļus – tie izšķīdīs cepšanas laikā.
Maisījumu ielej tortes formā un cep krāsns apakšējā daļā 15-20 minūtes.
Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.
Var dekorēt ar pūdercukura glazūru vai izkausētu šokolādi.

Šo recepti sastādīja

Dansukker