Sastāvdaļas
Mitra, gaisīga un pasakaini aromātiska biskvīta kūka taisnstūra (30 x 23 cm) vai apaļā (26) formā.
200 g izkausēta sviesta
2 olas
190 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
60 g Dansukker pūdercukura
50 ml Dansukker baltā sīrupa
240 g miltu
2 tējkar. cepamā pulvera
1/2 tējkar. mandeļu ekstrakta
150 ml piena
50 g mandeļu (marcipāna) pastas
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.
Tortes formu izklāj ar cepampapīru.
Izkausē sviestu. Olas kopā ar cukuru saputo ar lāpstiņu, nevis elektrisko putotāju. Pievieno sīrupu. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri.
Izkausētajam sviestam pievieno pienu un mandeļu ekstraktu.
Olu masā iemaisa mandeļu pastu, piena maisījumu un visbeidzot sviesta maisījumu.
Neraizējieties, ja pamanāt kunkuļus – tie izšķīdīs cepšanas laikā.
Maisījumu ielej tortes formā un cep krāsns apakšējā daļā 15-20 minūtes.
Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.
Var dekorēt ar pūdercukura glazūru vai izkausētu šokolādi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.