Mammas marcipāna kūka

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mitra, gaisīga un pasakaini aromātiska biskvīta kūka taisnstūra (30 x 23 cm) vai apaļā (26) formā.

200 g izkausēta sviesta
2 olas
190 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
60 g Dansukker pūdercukura
50 ml Dansukker baltā sīrupa
240 g miltu
2 tējkar. cepamā pulvera
1/2 tējkar. mandeļu ekstrakta
150 ml piena
50 g mandeļu (marcipāna) pastas

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.
Tortes formu izklāj ar cepampapīru.
Izkausē sviestu. Olas kopā ar cukuru saputo ar lāpstiņu, nevis elektrisko putotāju. Pievieno sīrupu. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri.
Izkausētajam sviestam pievieno pienu un mandeļu ekstraktu.
Olu masā iemaisa mandeļu pastu, piena maisījumu un visbeidzot sviesta maisījumu.
Neraizējieties, ja pamanāt kunkuļus – tie izšķīdīs cepšanas laikā.
Maisījumu ielej tortes formā un cep krāsns apakšējā daļā 15-20 minūtes.
Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.
Var dekorēt ar pūdercukura glazūru vai izkausētu šokolādi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.