Sastāvdaļas
600 g Mālpils siera
125 g zaļumu maisījuma
30 g ciedru riekstu
50 g rupjmaizes grauzdiņu
250 g svaigu ogu
5 g sviesta
Aveņu marmelādei
160 g svaigu aveņu
100 g ābola bez mizas
100 g Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
80 g ūdens
Mērcei
80 g olīveļļas
1 saišķis svaiga bazilika
Sāls
Instrukcijas
Pagatavo aveņu marmelādi: visas sastāvdaļas liek katliņā, uz lēnas uguns vāra, līdz sabiezē, un tad izkāš.
Pagatavo mērci: bazilika lapiņas atdala no kātiņiem, pieliek nedaudz sāls, pielej olīveļļu un visu sablenderē.
Visu kārto uz šķīvja.
Receptes autore - Aija Garbāne
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.