Sastāvdaļas
600 g Mālpils siera
125 g zaļumu maisījuma
30 g ciedru riekstu
50 g rupjmaizes grauzdiņu
250 g svaigu ogu
5 g sviesta
Aveņu marmelādei
160 g svaigu aveņu
100 g ābola bez mizas
100 g Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
80 g ūdens
Mērcei
80 g olīveļļas
1 saišķis svaiga bazilika
Sāls
Instrukcijas
Pagatavo aveņu marmelādi: visas sastāvdaļas liek katliņā, uz lēnas uguns vāra, līdz sabiezē, un tad izkāš.
Pagatavo mērci: bazilika lapiņas atdala no kātiņiem, pieliek nedaudz sāls, pielej olīveļļu un visu sablenderē.
Visu kārto uz šķīvja.
Receptes autore - Aija Garbāne
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.