Sastāvdaļas
50 g rauga
500 ml vājpiena
50 ml klijām
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
2 tējk. sāls
50 ml sezama sēklu
75 ml šķidrā margarīna
Apmēram 1300 ml kviešu miltu
Pildījumam
100 ml sarīvēta Parmas siera
200 ml sarīvēta nobrieduša siera (piemēram, Ementāles, Čedaras u.c.)
200 ml smalki sakapātu garšaugu
Glazējumam
Ola
Dekorēšanai
Sāls pārslas
Sezama sēklas
Instrukcijas
Raugu iedrupina bļodā. Pienu sasilda līdz 37°C, tad pārlej raugam un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno klijām, sāli, sīrupu, sezama sēklas un margarīnu. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu 2 daļās un katru daļu izrullē taisnstūra formā, apmēram 1 cm biezumā. Apber mīklu ar sieru un garšaugiem un sarullē, sākot rullēt no garās malas. Katru rulli sagriež 20 gabalos un izvieto tos uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Apslaka gabaliņus ar viegli sakultu olu un pārkaisa pāri sāls pārslas un sezama sēklas. Cep krāsns vidējā daļā 225°C apmēram 15 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.