Maizītes ar sieru un garšaugiem

40 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g rauga
500 ml vājpiena
50 ml klijām
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
2 tējk. sāls
50 ml sezama sēklu
75 ml šķidrā margarīna
Apmēram 1300 ml kviešu miltu

Pildījumam
100 ml sarīvēta Parmas siera
200 ml sarīvēta nobrieduša siera (piemēram, Ementāles, Čedaras u.c.)
200 ml smalki sakapātu garšaugu

Glazējumam
Ola

Dekorēšanai
Sāls pārslas
Sezama sēklas

Instrukcijas

Raugu iedrupina bļodā. Pienu sasilda līdz 37°C, tad pārlej raugam un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno klijām, sāli, sīrupu, sezama sēklas un margarīnu. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu 2 daļās un katru daļu izrullē taisnstūra formā, apmēram 1 cm biezumā. Apber mīklu ar sieru un garšaugiem un sarullē, sākot rullēt no garās malas. Katru rulli sagriež 20 gabalos un izvieto tos uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Apslaka gabaliņus ar viegli sakultu olu un pārkaisa pāri sāls pārslas un sezama sēklas. Cep krāsns vidējā daļā 225°C apmēram 15 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.