Sastāvdaļas
200 g sviesta vai margarīna
500 ml piena
50 g rauga
1/2 g safrāna
3 g sāls
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
Apm. 950 g kviešu miltu
Pildījumam
150 g sviesta vai margarīna
180 g Dansukker Farīna cukura
Glazūrai
Ola
Dansukker baltās cukura pērlītes
Instrukcijas
Izkausē sviestu vai margarīnu un samaisa ar pienu. Bļodā iedrupina raugu un uzlej taukvielu un piena maisījumu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno safrānu, sāli un cukuru. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla ir vienmērīga un elastīga. Pārklāj ar dvielīti un ļauj uzrūgt 30 minūtes.
Pildījumam samaisa kopā sviestu ar Farīna cukuru. Mīklu liek uz darba virsmas, kas nokaisīta ar miltiem. Izrullē divos ruļļos. Tos sadala 30 gabaliņos, ko izrullē plakanus. Katram gabaliņam vidū uzliek nedaudz pildījuma un maliņas saspiež kopā, izveidojot apaļas maizītes. Izvieto tās uz cepamplāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt apm. pusstundu. Cepeškrāsni sasilda līdz 225°C. Pārslauka maizītes ar viegli sakultu olu un uzber drusku cukura pērlīšu. Cep krāsns vidusdaļā apm. 10 minūtes.
Ļoti labi garšo kopā ar aukstu pienu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.