Sastāvdaļas
25 g rauga
250 ml remdena piena
100 ml izkausēta margarīna
100 ml Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējk. sāls
2 olas
Apmēram 600 g kviešu miltu
Dekorēšanai
1 ola
40 rozīnes
20 lazdu rieksti
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Raugu sadrupina bļodā. Pievieno pienu un margarīnu, maisa, līdz raugs izšķīst. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Pievieno viegli sakultas olas. Pamazām iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārsedz ar dvieli un atstāj mīklu uzrūgt 20-30 minūtes.
Mīklu rūpīgi izmīca līdz viendabīgai konsistencei uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem.
Sadala mīklu uz pusēm. Vienu mīklas daļu sadala 20 lielākos un 20 mazākos gabaliņos, lai veidotu trusīšus: lielākais gabaliņš ķermenim, bet mazākais – galvai. No otras mīklas daļas veido ausis un ķepas. Saliek kopā visas trusīšu silueta sastāvdaļas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē trusīšus ar sakultu olu. No rozīnēm un lazdu riekstiem veido trusīšu sejiņas, actiņām izmantojot rozīnes, bet deguniem – lazdu riekstus. Atstāj uzrūgt 20 minūtes telpā, kurā nav caurvēja.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C 15 minūtes. Gatavās maizītes izņem no krāsns, apsedz ar dvieli un atdzesē istabas temperatūrā. Pirms pasniegšanas uzkaisa pūdercukuru.
No mīklas var veidot arī vienu lielu trusi un pasniegt to, sagrieztu šķēlēs. Var mīklu izmantot arī vienkāršu, apaļu maizīšu cepšanai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
			Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
			Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
			Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
			Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
			Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
			Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.