Sastāvdaļas
Citrona biskvīts
100 g sviesta
100 ml piena
2 olas
85 g Dansukker ekoloģiskā cukura
90 g Dansukker gaišā muskovado cukura
Puse citrona miziņas
15 g citrona sulas
180 g miltu
10 g cepamā pulvera
Mango biezenis
300 g saldētu mango
Puse citrona, apm. 30 g
50 g Dansukker želejas cukura Multi
Vaniļas krēms
3 olas dzeltenumi
70 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
300 ml saldā krējuma
15 ml ruma, ja vēlas
Dekorēšana
400 ml saldā krējuma
Instrukcijas
Sāk ar biskvīta pagatavošanu. Cepeškrāsni noregulē uz 175°C ventilatora režīmā.
Izkausē sviestu un pievieno tam pienu. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno sviesta maisījumu, citrona miziņu un sulu. Iemaisa miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepamo pulveri.
Cepamformu 23 cm diametrā ietauko un piepilda ar biskvīta mīklu. Cep krāns vidējā daļā apmēram 18 minūtes un atdzesē.
Pagatavo mango biezeni. Atkausētus mango ar citrona sulu liek katliņā un uzvāra. Pievieno želejas cukuru, apvāra 30 sekundes un mazliet atdzesē. Sakuļ biezenī, pilda tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.
Pagatavo vaniļas krēmu. Olas sakuļ kopā ar muskovado cukuru, vaniļas cukuru un sīrupu mīkstās putās. Pēc vēlēšanās var pievienot arī ēdamkaroti ruma. Saldo krējumu saputo un iecilā maisījumā.
Biskvītu sagriež mazākos gabalos un pārklāj ar vaniļas krēmu. Pusi no biskvīta gabaliem kārto deserta traukos, pārklāj ar pusi no mango biezeņa un putukrējuma. Virs tā kārto vēl vienu kārtu biskvīta un pārējo sastāvdaļu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.