Lieldienu trifle - Receptes

Lieldienu trifle

6 glāzes 1,5 stundas
Trifle ir vienkāršs, bet ļoti izsmalcināts deserts, kurā kārtās ir citrona biskvīta pamatne, mango biezenis un vaniļas krēms. Tas ir vienkārši neatvairāms Lieldienu kārums un papildinājums.
Lieldienu trifle
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Citrona biskvīts

    • 100 g sviesta
    • 100 ml piena
    • 2 olas
    • 85 g Dansukker ekoloģiskā cukura
    • 90 g Dansukker gaišā muskovado cukura
    • Puse citrona miziņas
    • 15 g citrona sulas
    • 180 g miltu
    • 10 g cepamā pulvera

    Mango biezenis

    • 300 g saldētu mango
    • Puse citrona, apm. 30 g
    • 50 g Dansukker želejas cukura Multi

    Vaniļas krēms

    • 3 olas dzeltenumi
    • 70 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
    • 5 g Dansukker vaniļas cukura
    • 20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 300 ml saldā krējuma
    • 15 ml ruma, ja vēlas

    Dekorēšana

    • 400 ml saldā krējuma

    Sāk ar biskvīta pagatavošanu. Cepeškrāsni noregulē uz 175°C ventilatora režīmā.

    Izkausē sviestu un pievieno tam pienu. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno sviesta maisījumu, citrona miziņu un sulu. Iemaisa miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepamo pulveri.

    Cepamformu 23 cm diametrā ietauko un piepilda ar biskvīta mīklu. Cep krāns vidējā daļā apmēram 18 minūtes un atdzesē.

    Pagatavo mango biezeni. Atkausētus mango ar citrona sulu liek katliņā un uzvāra. Pievieno želejas cukuru, apvāra 30 sekundes un mazliet atdzesē. Sakuļ biezenī, pilda tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.

    Pagatavo vaniļas krēmu. Olas sakuļ kopā ar muskovado cukuru, vaniļas cukuru un sīrupu mīkstās putās. Pēc vēlēšanās var pievienot arī ēdamkaroti ruma. Saldo krējumu saputo un iecilā maisījumā.

    Biskvītu sagriež mazākos gabalos un pārklāj ar vaniļas krēmu. Pusi no biskvīta gabaliem kārto deserta traukos, pārklāj ar pusi no mango biezeņa un putukrējuma. Virs tā kārto vēl vienu kārtu biskvīta un pārējo sastāvdaļu.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;