Lieldienu trifeles - Receptes

Lieldienu trifeles

Lieldienu trifeles
Vērtējums: (4gab.)

Sastāvdaļas

100 ml saldā krējuma
50 g sviesta vai margarīna  
200 g labas kvalitātes piena šokolādes 
100 g labas kvalitātes tumšās šokolādes 
2 ēd. kar. liķiera „Cointreau” 
Norīvēta miziņa no viena laima

Glazūrai 
100 g blanšētu, mizotu un sadrupinātu mandeļu 
150 ml Dansukker pūdercukura 
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa 
Dzeltenā un zaļā pārtikas krāsa 
25 g baltās šokolādes 

Laimu rūpīgi nomazgā un norīvē no tā miziņu.

Krējumu ar sviestu vai margarīnu liek katliņā. Šokolādi salauž mazos gabaliņos un arī liek katliņā. Karsē, līdz šokolāde izkūst. Pievieno liķieri un laima miziņu. Ielej folijas trauciņā un liek malā atdzist.

Mandeles, pūdercukuru un sīrupu samaisa kopā. Sadala maisījumu divās daļās un iekrāso katru daļu ar citu pārtikas krāsu. Horizontāli sadala trifeļu masu divās daļās. Mandeļu masu izrullē tāda paša lieluma taisnstūros un uzliek virsū trifeļu masai.

Sagriež trifeļu masu kvadrātiņos. Balto šokolādi liek plastikāta konditorejas tūtiņā un nosien galu. Liek tūtiņu karsta ūdens peldē, līdz šokolāde izkūst. Tad nogriež tūtiņai galu un izspiež uz trifelēm greznojumus no baltās šokolādes. Trifeles uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;