Sastāvdaļas
100 ml saldā krējuma
50 g sviesta vai margarīna
200 g labas kvalitātes piena šokolādes
100 g labas kvalitātes tumšās šokolādes
2 ēd. kar. liķiera „Cointreau”
Norīvēta miziņa no viena laima
Glazūrai
100 g blanšētu, mizotu un sadrupinātu mandeļu
150 ml Dansukker pūdercukura
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
Dzeltenā un zaļā pārtikas krāsa
25 g baltās šokolādes
Instrukcijas
Laimu rūpīgi nomazgā un norīvē no tā miziņu.
Krējumu ar sviestu vai margarīnu liek katliņā. Šokolādi salauž mazos gabaliņos un arī liek katliņā. Karsē, līdz šokolāde izkūst. Pievieno liķieri un laima miziņu. Ielej folijas trauciņā un liek malā atdzist.
Mandeles, pūdercukuru un sīrupu samaisa kopā. Sadala maisījumu divās daļās un iekrāso katru daļu ar citu pārtikas krāsu. Horizontāli sadala trifeļu masu divās daļās. Mandeļu masu izrullē tāda paša lieluma taisnstūros un uzliek virsū trifeļu masai.
Sagriež trifeļu masu kvadrātiņos. Balto šokolādi liek plastikāta konditorejas tūtiņā un nosien galu. Liek tūtiņu karsta ūdens peldē, līdz šokolāde izkūst. Tad nogriež tūtiņai galu un izspiež uz trifelēm greznojumus no baltās šokolādes. Trifeles uzglabā vēsā vietā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.