Lieldienu trifeles

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 ml saldā krējuma
50 g sviesta vai margarīna  
200 g labas kvalitātes piena šokolādes 
100 g labas kvalitātes tumšās šokolādes 
2 ēd. kar. liķiera „Cointreau” 
Norīvēta miziņa no viena laima

Glazūrai 
100 g blanšētu, mizotu un sadrupinātu mandeļu 
150 ml Dansukker pūdercukura 
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa 
Dzeltenā un zaļā pārtikas krāsa 
25 g baltās šokolādes 

Instrukcijas

Laimu rūpīgi nomazgā un norīvē no tā miziņu.

Krējumu ar sviestu vai margarīnu liek katliņā. Šokolādi salauž mazos gabaliņos un arī liek katliņā. Karsē, līdz šokolāde izkūst. Pievieno liķieri un laima miziņu. Ielej folijas trauciņā un liek malā atdzist.

Mandeles, pūdercukuru un sīrupu samaisa kopā. Sadala maisījumu divās daļās un iekrāso katru daļu ar citu pārtikas krāsu. Horizontāli sadala trifeļu masu divās daļās. Mandeļu masu izrullē tāda paša lieluma taisnstūros un uzliek virsū trifeļu masai.

Sagriež trifeļu masu kvadrātiņos. Balto šokolādi liek plastikāta konditorejas tūtiņā un nosien galu. Liek tūtiņu karsta ūdens peldē, līdz šokolāde izkūst. Tad nogriež tūtiņai galu un izspiež uz trifelēm greznojumus no baltās šokolādes. Trifeles uzglabā vēsā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.