Sastāvdaļas
100 ml saldā krējuma
50 g sviesta vai margarīna
200 g labas kvalitātes piena šokolādes
100 g labas kvalitātes tumšās šokolādes
2 ēd. kar. liķiera „Cointreau”
Norīvēta miziņa no viena laima
Glazūrai
100 g blanšētu, mizotu un sadrupinātu mandeļu
150 ml Dansukker pūdercukura
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
Dzeltenā un zaļā pārtikas krāsa
25 g baltās šokolādes
Instrukcijas
Laimu rūpīgi nomazgā un norīvē no tā miziņu.
Krējumu ar sviestu vai margarīnu liek katliņā. Šokolādi salauž mazos gabaliņos un arī liek katliņā. Karsē, līdz šokolāde izkūst. Pievieno liķieri un laima miziņu. Ielej folijas trauciņā un liek malā atdzist.
Mandeles, pūdercukuru un sīrupu samaisa kopā. Sadala maisījumu divās daļās un iekrāso katru daļu ar citu pārtikas krāsu. Horizontāli sadala trifeļu masu divās daļās. Mandeļu masu izrullē tāda paša lieluma taisnstūros un uzliek virsū trifeļu masai.
Sagriež trifeļu masu kvadrātiņos. Balto šokolādi liek plastikāta konditorejas tūtiņā un nosien galu. Liek tūtiņu karsta ūdens peldē, līdz šokolāde izkūst. Tad nogriež tūtiņai galu un izspiež uz trifelēm greznojumus no baltās šokolādes. Trifeles uzglabā vēsā vietā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.