Sastāvdaļas
50 g mandeļu skaidiņu
300 g konservētu ananāsu savā sulā
250 g maskarpones siera
250 g biezpiena
30 g Dansukker pūdercukura
150 ml saldā krējuma
25 g Dansukker baltā smalkā cukura
75 g cepumu „Dāmu pirkstiņi”
100 ml olu liķiera
Instrukcijas
Mandeļu pārslas viegli apgrauzdē sausā pannā. Notecina sulu no konservētajiem ananāsiem, saglabā to. Ananasus sagriež mazos gabaliņos. Sajauc maskarpones sieru, biezpienu un pūdercukuru. Saldo krējumu un cukuru saputo stingrās putās. Iecilā putukrējumu biezpiena un siera masā. Pusi iegūtās masas izklāj lēzenā traukā. Virsū izkārto ananasu gabaliņus.
Mazā bļodiņā sajauc 50 ml ananāsu sulas un pusi olu liķiera. Šajā šķidrumā samērcē „Dāmu pirkstiņus” un pēc tam tos izkārto virs ananasiem.
Atlikušo biezpiena un siera masu klāj virs cepumiem. Apsmidzina virspusi ar atlikušo olu liķieri un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Pirms pasniegšanas atdzesē.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.