Sastāvdaļas
300 g tumšās šokolādes
40 g Dansukker tumšā Muskovado cukura
100 g sālītu zemesriekstu
200 g Dumle konfekšu
300 g baltās šokolādes
80-100 g šokolādes oliņu
30 g mini zefīriņu (maršmellovu)
Instrukcijas
Tumšo šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno muskovado cukuru un mazliet atdzesē. Zemesriekstus un Dumle konfektes sakapā smalkāk un iemaisa šokolādes masā. Maisījumu lej cepamformā 23x23 cm izmērā. Novieto ledusskapī uz laiku apmēram 20 minūtes.
Izkausē un nedaudz atdzesē balto šokolādi. Uzmanīgi sadala šokolādes oliņas mazākos gabalos, ja tās ir pārāk lielas. Gandrīz visas oliņas un zefīriņus iemaisa baltās šokolādes masā, atstājot dažus gabaliņus dekorēšanai.
Cepamformu ar tumšo šokolādi izņem no ledusskapja un pārklāj to ar baltās šokolādes masu. Novieto atpakaļ ledusskapī un atdzesē pāris stundas. Sagriež gabaliņos un pasniedz.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.