Lieldienu smilšu mīklas cepumi - Receptes

Lieldienu smilšu mīklas cepumi

Aptuveni 30 gab.
Pūdercukura glazūra noder ne tikai Ziemassvētkos, bet arī Lieldienās. Izglezno smilšu mīklas cepumus priecīgās pavasara krāsās!
Lieldienu smilšu mīklas cepumi
Vērtējums: (2gab.)

Sastāvdaļas

250 g kviešu miltu
50 g sasmalcinātu mandeļu
150 g Dansukker Farīna cukura
1 ēd. kar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 ola
150 g sviesta vai margarīna

Pildījumam
200 g augstas kvalitātes baltā vai piena šokolāde
50 g sviesta vai margarīna

Dekorēšanai
300 g Dansukker baltā pūdercukura
15 ml izkausēta margarīna vai augu eļļas
30 ml ūdens vai augļu sulas

Lejupielādē šablonu

Sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā vai aptin ar pārtikas plēvi un atdzesē ledusskapī vismaz 30 minūtes. Apkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu 2-3 mm biezumā. Izspiež vai izgriež no mīklas figūriņas un liek tās uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 200 °C apmēram 15 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā. Cepumus sadala divās daļās.

Uz lēnas uguns izkausē sviestu vai margarīnu, pievieno sadrupinātu šokolādi un ļauj, lai izkūst. Atdzesē apmēram stundu, tad ar mikseri sakuļ atdzesēto masu. Uzklāj to pusei cepumu, tad otru pusi cepumu viegli uzspiež pirmajiem virsū.

Samaisa dekorēšanai paredzētās sastāvdaļas, pilda dekorēšanas tūtiņā un dekorē cepumus atbilstoši Lieldienu teamtikai.

Cepumus var pasniegt arī bez pildījuma. Dažos cepumos var izspiest caurumus un izmantot cepumus kā piekarināmas Lieldienu dekorācijas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;