Sastāvdaļas
Biskvīta mīklai
3 olas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
120 g kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1,5 tējk. cepamā pulvera
30 ml verdoša ūdens
Biskvīta rullīšu pildījumam
200 ml saldā krējuma
100 ml aprikožu ievārījuma
Kūkas pildījumam
1 skārdene (800ml) konservētu persiku
600 ml saldā krējuma
6 želatīna plāksnītes vai 15 g graudainā želatīna
75 g Dansukker baltā smalkā cukura
Instrukcijas
Olas un cukuru sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga. Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa un iecilā sakultajā olu masā. Pievieno verdošo ūdeni. Cepamo plāti pārklāj ar cepamo papīru un ieziež papīru ar eļļu. Mīklu uzlej uz plāts un izlīdzina. Cep cepeškrāsns vidū 250°C apmēram 5 minūtes. Tad izceptajam biskvītam pārkaisa nedaudz baltā cukura un izliek biskvītu uz cepamā papīra.
Saldo krējumu saputo stingrās putās un iecilā ievārījumā. Izlīdzina pildījumu uz biskvīta, visu sarullē. Ruleti sagriež plānās šķēlītēs un izvieto tās uz cepamformas dibena un gar sānu malām. Ieteicama kūkas cepamforma apmēram 26 cm diametrā.
Persikus noskalo aukstā ūdenī, notecina lieko šķidrumu un sagriež plānās šķēlītēs, ko izkārto formā virs biskvīta šķēlēm. Želatīna plāksnītes vai graudaino želatīnu uzbriedina ūdenī apmēram 5 minūtes. Katliņā ielej saldo krējumu un cukuru, uzvāra un turpina vārīt 1 minūti. Maisījumam pievieno uzbriedināto želatīnu. Nedaudz atdzesē un tad pārlej formā. Atdzesē kūku, līdz pildījums sastingst.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.