Lieldienu Šarlote

12 personam

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvīta mīklai
3 olas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
120 g kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1,5 tējk. cepamā pulvera
30 ml verdoša ūdens

Biskvīta rullīšu pildījumam
200 ml saldā krējuma
100 ml aprikožu ievārījuma

Kūkas pildījumam
1 skārdene (800ml) konservētu persiku
600 ml saldā krējuma
6 želatīna plāksnītes vai 15 g graudainā želatīna
75 g Dansukker baltā smalkā cukura

Instrukcijas

Olas un cukuru sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga. Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa un iecilā sakultajā olu masā. Pievieno verdošo ūdeni. Cepamo plāti pārklāj ar cepamo papīru un ieziež papīru ar eļļu. Mīklu uzlej uz plāts un izlīdzina. Cep cepeškrāsns vidū 250°C apmēram 5 minūtes. Tad izceptajam biskvītam pārkaisa nedaudz baltā cukura un izliek biskvītu uz cepamā papīra.

Saldo krējumu saputo stingrās putās un iecilā ievārījumā. Izlīdzina pildījumu uz biskvīta, visu sarullē. Ruleti sagriež plānās šķēlītēs un izvieto tās uz cepamformas dibena un gar sānu malām. Ieteicama kūkas cepamforma apmēram 26 cm diametrā.

Persikus noskalo aukstā ūdenī, notecina lieko šķidrumu un sagriež plānās šķēlītēs, ko izkārto formā virs biskvīta šķēlēm. Želatīna plāksnītes vai graudaino želatīnu uzbriedina ūdenī apmēram 5 minūtes. Katliņā ielej saldo krējumu un cukuru, uzvāra un turpina vārīt 1 minūti. Maisījumam pievieno uzbriedināto želatīnu. Nedaudz atdzesē un tad pārlej formā. Atdzesē kūku, līdz pildījums sastingst.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.