Lieldienu Šarlote

12 personam

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvīta mīklai
3 olas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
120 g kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1,5 tējk. cepamā pulvera
30 ml verdoša ūdens

Biskvīta rullīšu pildījumam
200 ml saldā krējuma
100 ml aprikožu ievārījuma

Kūkas pildījumam
1 skārdene (800ml) konservētu persiku
600 ml saldā krējuma
6 želatīna plāksnītes vai 15 g graudainā želatīna
75 g Dansukker baltā smalkā cukura

Instrukcijas

Olas un cukuru sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga. Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa un iecilā sakultajā olu masā. Pievieno verdošo ūdeni. Cepamo plāti pārklāj ar cepamo papīru un ieziež papīru ar eļļu. Mīklu uzlej uz plāts un izlīdzina. Cep cepeškrāsns vidū 250°C apmēram 5 minūtes. Tad izceptajam biskvītam pārkaisa nedaudz baltā cukura un izliek biskvītu uz cepamā papīra.

Saldo krējumu saputo stingrās putās un iecilā ievārījumā. Izlīdzina pildījumu uz biskvīta, visu sarullē. Ruleti sagriež plānās šķēlītēs un izvieto tās uz cepamformas dibena un gar sānu malām. Ieteicama kūkas cepamforma apmēram 26 cm diametrā.

Persikus noskalo aukstā ūdenī, notecina lieko šķidrumu un sagriež plānās šķēlītēs, ko izkārto formā virs biskvīta šķēlēm. Želatīna plāksnītes vai graudaino želatīnu uzbriedina ūdenī apmēram 5 minūtes. Katliņā ielej saldo krējumu un cukuru, uzvāra un turpina vārīt 1 minūti. Maisījumam pievieno uzbriedināto želatīnu. Nedaudz atdzesē un tad pārlej formā. Atdzesē kūku, līdz pildījums sastingst.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.