Sastāvdaļas
4 olas
Šķipsna sāls
75 ml Dansukker baltā smalkā cukura
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. kartupeļu cietes
1 tējk. cepamā pulvera
50 g mandeļu skaidiņu
Pildījumam
8 konservēto persiku pusītes
300 ml saldā krējuma
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Uz cepampapīra uzzīmē 8 apļus ar diametru 12 cm. Ar foliju pārklāj vienu vai vairākas caurules, piemēram, kartona ruļļus no papīra dvieļiem. Atdala olu baltumus un olu dzeltenumus. Baltumus saputo ar sāli stingrās putās. Kuļot pakāpeniski pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Tad iekuļ iekšā olu dzeltenumus. Miltus, cieti un cepamo pulveri samaisa kopā un iemaisa iekšā putotajās olās. Izsmērē mīklu uz uzzīmētajiem apļiem. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 8 minūtes. Nelieto konvekcijas režīmu. Nekavējoties noņem cepumus no papīra un apliek apkārt folijas ruļļiem. Atstāj tā atdzist. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru uzputo stingrā putukrējumā. Persikus sagriež plānās daiviņās. Iepilda putukrējumu saliektajos cepumos un dekorē ar persikiem. Pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz nekavējoties.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.