Sastāvdaļas
4 olas
Šķipsna sāls
75 ml Dansukker baltā smalkā cukura
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. kartupeļu cietes
1 tējk. cepamā pulvera
50 g mandeļu skaidiņu
Pildījumam
8 konservēto persiku pusītes
300 ml saldā krējuma
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Uz cepampapīra uzzīmē 8 apļus ar diametru 12 cm. Ar foliju pārklāj vienu vai vairākas caurules, piemēram, kartona ruļļus no papīra dvieļiem. Atdala olu baltumus un olu dzeltenumus. Baltumus saputo ar sāli stingrās putās. Kuļot pakāpeniski pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Tad iekuļ iekšā olu dzeltenumus. Miltus, cieti un cepamo pulveri samaisa kopā un iemaisa iekšā putotajās olās. Izsmērē mīklu uz uzzīmētajiem apļiem. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 8 minūtes. Nelieto konvekcijas režīmu. Nekavējoties noņem cepumus no papīra un apliek apkārt folijas ruļļiem. Atstāj tā atdzist. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru uzputo stingrā putukrējumā. Persikus sagriež plānās daiviņās. Iepilda putukrējumu saliektajos cepumos un dekorē ar persikiem. Pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz nekavējoties.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.