Lieldienu kūka ar mandarīnu panakotu

10 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g sasmalcinātu cepumu, piemēram, "Selga"
50 g sakapātu mandeļu
40 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
125 g izkausēta sviesta vai margarīna
75 g augstas kvalitātes baltā, piena vai tumšā šokolāde

Pildījumam
250 g konservētu mandarīnu šķēlīšu
300 ml saldā krējuma
200 ml piena
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
12-13 ml graudainā želatīna vai 5 želatīna plāksnītes

Mērcei
1 sulīgs apelsīns
50 ml Dansukker Zeltainā cukura sīrupa

Instrukcijas

Bļodā sajauc sasmalcinātos cepumus, mandeles, Muscovado cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno kausēto sviestu vai margarīnu, rūpīgi samaisa. Izklāj mīklu 24 cm diametra veidnē un atdzesē ledusskapī. Mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Apsmērē kūkas pamatni ar kausēto šokolādi.
 

Ceturto daļu no visām mandarīnu šķēlītēm atstāj dekorēšanai, bet pārējās izklāj uz kūkas pamatnes. Ūdenī uzbriedina želatīna plāksnītes vai želatīnu. Katliņā sajauc saldo krējumu, pienu, cukuru un uzkarsē, līdz masa sāk vārīties. Vāra 1 minūti. Pievieno uzbriedināto želatīnu. Ļauj nedaudz atdzist un tad pārlej mandarīniem.
 

Kūku atdzesē ledusskapī, līdz kūka sacietē. Gatavo kūku dekorē ar mandarīnu šķēlītēm.
 

Apelsīnu nomazgā, norīvē miziņu un izspiež sulu. Sajauc miziņu un sulu ar zeltaino sīrupu. Pasniedz kopā ar kūku.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.