Lieldienu kūka ar mandarīnu panakotu

10 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g sasmalcinātu cepumu, piemēram, "Selga"
50 g sakapātu mandeļu
40 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
125 g izkausēta sviesta vai margarīna
75 g augstas kvalitātes baltā, piena vai tumšā šokolāde

Pildījumam
250 g konservētu mandarīnu šķēlīšu
300 ml saldā krējuma
200 ml piena
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
12-13 ml graudainā želatīna vai 5 želatīna plāksnītes

Mērcei
1 sulīgs apelsīns
50 ml Dansukker Zeltainā cukura sīrupa

Instrukcijas

Bļodā sajauc sasmalcinātos cepumus, mandeles, Muscovado cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno kausēto sviestu vai margarīnu, rūpīgi samaisa. Izklāj mīklu 24 cm diametra veidnē un atdzesē ledusskapī. Mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Apsmērē kūkas pamatni ar kausēto šokolādi.
 

Ceturto daļu no visām mandarīnu šķēlītēm atstāj dekorēšanai, bet pārējās izklāj uz kūkas pamatnes. Ūdenī uzbriedina želatīna plāksnītes vai želatīnu. Katliņā sajauc saldo krējumu, pienu, cukuru un uzkarsē, līdz masa sāk vārīties. Vāra 1 minūti. Pievieno uzbriedināto želatīnu. Ļauj nedaudz atdzist un tad pārlej mandarīniem.
 

Kūku atdzesē ledusskapī, līdz kūka sacietē. Gatavo kūku dekorē ar mandarīnu šķēlītēm.
 

Apelsīnu nomazgā, norīvē miziņu un izspiež sulu. Sajauc miziņu un sulu ar zeltaino sīrupu. Pasniedz kopā ar kūku.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.