Lieldienu kūka

Apm. 12 gab.

Atzīme (17 gab)

Sastāvdaļas

Mīklai
300 ml kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
100 g sviesta vai margarīna
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura

Pildījumam
150 g mandeļu
75 g sviesta vai margarīna
3 olas
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Dekorēšanai
400 ml Dansukker pūdercukura
Ūdens
Dzeltenā pārtikas krāsviela
Lieldienu saldumi

Instrukcijas

Samaisa kopā mīklas sastāvdaļas. Liek mīklu pārtikas maisiņā un patur ledusskapī 1 stundu. Mīklu izveltnē un izklāj ar to cepamformu (25 cm diametrā, ar noņemamām malām) tā, lai mīkla veido sānu maliņu (groziņu). Mandeles smalki sadrupina. Sviestu vai margarīnu izkausē. Olas ar balto smalko cukuru un vaniļas cukuru uzputo gaisīgās putās. Iemaisa mandeles un taukvielu. Izlej maisījumu mīklas groziņā. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apm. 20 minūtes. Noliek atdzist, tad atbrīvo no formas. Pūdercukuru, ūdeni un pārtikas krāsvielu samaisa kopā viendabīgā masā. Pārklāj pāri kūkai un virsū saliek lieldienu saldumus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.