Lieldienu kūka

Apm. 12 gab.

Atzīme (36 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
300 ml kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
100 g sviesta vai margarīna
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura

Pildījumam
150 g mandeļu
75 g sviesta vai margarīna
3 olas
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Dekorēšanai
400 ml Dansukker pūdercukura
Ūdens
Dzeltenā pārtikas krāsviela
Lieldienu saldumi

Instrukcijas

Samaisa kopā mīklas sastāvdaļas. Liek mīklu pārtikas maisiņā un patur ledusskapī 1 stundu. Mīklu izveltnē un izklāj ar to cepamformu (25 cm diametrā, ar noņemamām malām) tā, lai mīkla veido sānu maliņu (groziņu). Mandeles smalki sadrupina. Sviestu vai margarīnu izkausē. Olas ar balto smalko cukuru un vaniļas cukuru uzputo gaisīgās putās. Iemaisa mandeles un taukvielu. Izlej maisījumu mīklas groziņā. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apm. 20 minūtes. Noliek atdzist, tad atbrīvo no formas. Pūdercukuru, ūdeni un pārtikas krāsvielu samaisa kopā viendabīgā masā. Pārklāj pāri kūkai un virsū saliek lieldienu saldumus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.