Lieldienu kūka

Apm. 12 gab.

Atzīme (20 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
300 ml kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
100 g sviesta vai margarīna
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura

Pildījumam
150 g mandeļu
75 g sviesta vai margarīna
3 olas
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Dekorēšanai
400 ml Dansukker pūdercukura
Ūdens
Dzeltenā pārtikas krāsviela
Lieldienu saldumi

Instrukcijas

Samaisa kopā mīklas sastāvdaļas. Liek mīklu pārtikas maisiņā un patur ledusskapī 1 stundu. Mīklu izveltnē un izklāj ar to cepamformu (25 cm diametrā, ar noņemamām malām) tā, lai mīkla veido sānu maliņu (groziņu). Mandeles smalki sadrupina. Sviestu vai margarīnu izkausē. Olas ar balto smalko cukuru un vaniļas cukuru uzputo gaisīgās putās. Iemaisa mandeles un taukvielu. Izlej maisījumu mīklas groziņā. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apm. 20 minūtes. Noliek atdzist, tad atbrīvo no formas. Pūdercukuru, ūdeni un pārtikas krāsvielu samaisa kopā viendabīgā masā. Pārklāj pāri kūkai un virsū saliek lieldienu saldumus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.