Lieldienu kūciņas “Zaķīši”

Saldie kārumiņi zaķēnu formā ar princeškūkas garšu.

6 gab.

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

“Zaķēnu pēdiņas”
1 olas baltums, apm. 20 g
120-150 g Dansukker baltā pūdercukura

Dekorēšana
Pāris pilieni sarkanās pārtikas krāsvielas
Šabloni (klikšķini te!)

Aveņu ievārījums
200 g aveņu
90 g Dansukker ievārījuma cukura

Vaniļas krēma pildījums
2 olas dzeltenumi
45 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
8 g kukurūzas miltu
125 ml saldā krējuma
5 g vaniļas cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
10 g sviesta istabas temperatūrā

Pamatne
3 olas
130 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
55 g kartupeļu cietes
40 g kokosriekstu miltu
5 g cepamā pulvera

Dekorēšana
400 ml putukrējuma
baltais marcipāns
Dansukker Baltais pūdercukurs
“Zaķēnu pēdiņas”
maršmellovi

Instrukcijas

“Zaķēnu pēdiņas” un aveņu ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš.

Sāk ar “pēdiņām”. Olas baltumu ar pūdercukuru sakuļ, pūdercukuru pievienojot pakāpeniski. Turpina, līdz iegūst biezu krēma konsistences glazūru. Glazūru pilda dekorēšanas tūtiņā ar nelielu atveri vai arī plastmasas maisiņā, kam nogriež vienu stūrīti masas izspiešanai. Nelielu glazūras daudzumu atliek malā un iekrāso ar sarkano pārtikas krāsvielu. Atjauno konsistenci, pievienojot vēl nedaudz pūdercukura. Iekrāsoto glazūru pilda atsevišķā dekorēšanas tūtiņā.

No pievienotās saites izdrukā šablonus, pārklāj tos ar cepampapīra loksni un piestiprina to ar līmlenti. Gar šablona līnijām caur dekorēšanas tūtiņas uzgali ar glazūru veido pēdiņu formas, ko pēc tam piepilda ar glazūru. Kad glazūra apžuvusi, ar sarkano glazūru izveido trīs mazākus punktiņus “pēdiņas” augšpusē un vienu lielāku – apakšpusē. Ļauj pilnībā sacietēt. 

Pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes kopā ar ievārījuma cukuru uzvāra 3-4 minūtes. Pilda tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.

Pagatavo vaniļas krēmu. Olas dzeltenumus kopā ar muskovado cukuru un kukurūzas miltiem sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu, vaniļas cukuru un sīrupu uzvāra. Abas masas sakuļ kopā, lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot kulšanu, uzvāra.

Kad krēms atdzisis, to iepilda atsevišķā bļodā un pakāpeniski iekuļ tajā sviesta piciņas. Masu novieto ledusskapī.

Pagatavo kūkas pamatni. Cepeškrāsni noregulē uz 175°C ventilatora režīmā. 

Olas ar muskovado cukuru kuļ pāris minūtes, līdz iegūst gaisīgu masu. Atsevišķā traukā samaisa kartupeļu miltus, kokosriekstu miltus un cepamo pulveri un iecilā olu masā. Rūpīgi izmaisa.

25x30 cm izmēra cepamformu izklāj ar pergamentpapīru, ietauko un piepilda ar mīklas masu. Cep krāsns vidējā daļā 6-7 minūtes.

Kūciņas kārto kārtās: saputo krējumu, no pamatnes izgriež pa sešiem 7 un 5 cm diametra aplīšiem. Lielākos aplīšus pārklāj ar aveņu ievārījumu, bet mazākos – ar vaniļas krēmu. Mazākos aplīšus iekārto virs lielākajiem un tad visu kūciņu pārklāj ar putukrējumu.

Virsmu pārkaisa ar pūdercukuru un izrullē marcipānu. No tā izgriež 14 cm diametra aplīšus.  Marcipāna aplīšus uzmanīgi pārklāj kūciņai un ar pirkstiem izveido kūciņas formu. Marcipāna apakšmalu vieglītēm pārklāj ar ūdeni un iespiež “pēdiņas” kūciņas abās pusēs.

Kūciņas augšpusē uzmanīgi izveido nelielu iedobīti un samitrina ar ūdeni. No neliela maršmellova izveido “ļipiņu” no ievieto izveidotajā iedobītē. Lūk, kūciņas ir gatavas pasniegšanai!

Padoms: Šī recepte ir bez glutēna. Ja vēlies, to var pagatavot arī, izmantojot parastos miltus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.