Lieldienu kūciņas “Zaķīši”

Saldie kārumiņi zaķēnu formā ar princeškūkas garšu.

6 gab.

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

“Zaķēnu pēdiņas”
1 olas baltums, apm. 20 g
120-150 g Dansukker baltā pūdercukura

Dekorēšana
Pāris pilieni sarkanās pārtikas krāsvielas
Šabloni (klikšķini te!)

Aveņu ievārījums
200 g aveņu
90 g Dansukker ievārījuma cukura

Vaniļas krēma pildījums
2 olas dzeltenumi
45 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
8 g kukurūzas miltu
125 ml saldā krējuma
5 g vaniļas cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
10 g sviesta istabas temperatūrā

Pamatne
3 olas
130 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
55 g kartupeļu cietes
40 g kokosriekstu miltu
5 g cepamā pulvera

Dekorēšana
400 ml putukrējuma
baltais marcipāns
Dansukker Baltais pūdercukurs
“Zaķēnu pēdiņas”
maršmellovi

Instrukcijas

“Zaķēnu pēdiņas” un aveņu ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš.

Sāk ar “pēdiņām”. Olas baltumu ar pūdercukuru sakuļ, pūdercukuru pievienojot pakāpeniski. Turpina, līdz iegūst biezu krēma konsistences glazūru. Glazūru pilda dekorēšanas tūtiņā ar nelielu atveri vai arī plastmasas maisiņā, kam nogriež vienu stūrīti masas izspiešanai. Nelielu glazūras daudzumu atliek malā un iekrāso ar sarkano pārtikas krāsvielu. Atjauno konsistenci, pievienojot vēl nedaudz pūdercukura. Iekrāsoto glazūru pilda atsevišķā dekorēšanas tūtiņā.

No pievienotās saites izdrukā šablonus, pārklāj tos ar cepampapīra loksni un piestiprina to ar līmlenti. Gar šablona līnijām caur dekorēšanas tūtiņas uzgali ar glazūru veido pēdiņu formas, ko pēc tam piepilda ar glazūru. Kad glazūra apžuvusi, ar sarkano glazūru izveido trīs mazākus punktiņus “pēdiņas” augšpusē un vienu lielāku – apakšpusē. Ļauj pilnībā sacietēt. 

Pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes kopā ar ievārījuma cukuru uzvāra 3-4 minūtes. Pilda tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.

Pagatavo vaniļas krēmu. Olas dzeltenumus kopā ar muskovado cukuru un kukurūzas miltiem sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu, vaniļas cukuru un sīrupu uzvāra. Abas masas sakuļ kopā, lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot kulšanu, uzvāra.

Kad krēms atdzisis, to iepilda atsevišķā bļodā un pakāpeniski iekuļ tajā sviesta piciņas. Masu novieto ledusskapī.

Pagatavo kūkas pamatni. Cepeškrāsni noregulē uz 175°C ventilatora režīmā. 

Olas ar muskovado cukuru kuļ pāris minūtes, līdz iegūst gaisīgu masu. Atsevišķā traukā samaisa kartupeļu miltus, kokosriekstu miltus un cepamo pulveri un iecilā olu masā. Rūpīgi izmaisa.

25x30 cm izmēra cepamformu izklāj ar pergamentpapīru, ietauko un piepilda ar mīklas masu. Cep krāsns vidējā daļā 6-7 minūtes.

Kūciņas kārto kārtās: saputo krējumu, no pamatnes izgriež pa sešiem 7 un 5 cm diametra aplīšiem. Lielākos aplīšus pārklāj ar aveņu ievārījumu, bet mazākos – ar vaniļas krēmu. Mazākos aplīšus iekārto virs lielākajiem un tad visu kūciņu pārklāj ar putukrējumu.

Virsmu pārkaisa ar pūdercukuru un izrullē marcipānu. No tā izgriež 14 cm diametra aplīšus.  Marcipāna aplīšus uzmanīgi pārklāj kūciņai un ar pirkstiem izveido kūciņas formu. Marcipāna apakšmalu vieglītēm pārklāj ar ūdeni un iespiež “pēdiņas” kūciņas abās pusēs.

Kūciņas augšpusē uzmanīgi izveido nelielu iedobīti un samitrina ar ūdeni. No neliela maršmellova izveido “ļipiņu” no ievieto izveidotajā iedobītē. Lūk, kūciņas ir gatavas pasniegšanai!

Padoms: Šī recepte ir bez glutēna. Ja vēlies, to var pagatavot arī, izmantojot parastos miltus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.