Lieldienu kūciņas “Zaķīši” - Receptes

Lieldienu kūciņas “Zaķīši”

6 gab. 2 stundas
Saldie kārumiņi zaķēnu formā ar princeškūkas garšu.
Lieldienu kūciņas “Zaķīši”
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    “Zaķēnu pēdiņas”

    • 1 olas baltums, apm. 20 g
    • 120-150 g Dansukker baltā pūdercukura

    Dekorēšana

    • Pāris pilieni sarkanās pārtikas krāsvielas
    • Šabloni (spied te!)

    Aveņu ievārījums

    • 200 g aveņu
    • 90 g Dansukker ievārījuma cukura

    Vaniļas krēma pildījums

    • 2 olas dzeltenumi
    • 45 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
    • 8 g kukurūzas miltu
    • 125 ml saldā krējuma
    • 5 g vaniļas cukura
    • 20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 10 g sviesta istabas temperatūrā

    Pamatne

    • 3 olas
    • 130 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
    • 55 g kartupeļu cietes
    • 40 g kokosriekstu miltu
    • 5 g cepamā pulvera

    Dekorēšana

    • 400 ml putukrējuma
    • baltais marcipāns
    • Dansukker Baltais pūdercukurs
    • “Zaķēnu pēdiņas”
    • maršmellovi

    “Zaķēnu pēdiņas” un aveņu ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš.

    Sāk ar “pēdiņām”. Olas baltumu ar pūdercukuru sakuļ, pūdercukuru pievienojot pakāpeniski. Turpina, līdz iegūst biezu krēma konsistences glazūru. Glazūru pilda dekorēšanas tūtiņā ar nelielu atveri vai arī plastmasas maisiņā, kam nogriež vienu stūrīti masas izspiešanai. Nelielu glazūras daudzumu atliek malā un iekrāso ar sarkano pārtikas krāsvielu. Atjauno konsistenci, pievienojot vēl nedaudz pūdercukura. Iekrāsoto glazūru pilda atsevišķā dekorēšanas tūtiņā.

    No pievienotās saites izdrukā šablonus, pārklāj tos ar cepampapīra loksni un piestiprina to ar līmlenti. Gar šablona līnijām caur dekorēšanas tūtiņas uzgali ar glazūru veido pēdiņu formas, ko pēc tam piepilda ar glazūru. Kad glazūra apžuvusi, ar sarkano glazūru izveido trīs mazākus punktiņus “pēdiņas” augšpusē un vienu lielāku – apakšpusē. Ļauj pilnībā sacietēt. 

    Pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes kopā ar ievārījuma cukuru uzvāra 3-4 minūtes. Pilda tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.

    Pagatavo vaniļas krēmu. Olas dzeltenumus kopā ar muskovado cukuru un kukurūzas miltiem sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu, vaniļas cukuru un sīrupu uzvāra. Abas masas sakuļ kopā, lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot kulšanu, uzvāra.

    Kad krēms atdzisis, to iepilda atsevišķā bļodā un pakāpeniski iekuļ tajā sviesta piciņas. Masu novieto ledusskapī.

    Pagatavo kūkas pamatni. Cepeškrāsni noregulē uz 175°C ventilatora režīmā. 

    Olas ar muskovado cukuru kuļ pāris minūtes, līdz iegūst gaisīgu masu. Atsevišķā traukā samaisa kartupeļu miltus, kokosriekstu miltus un cepamo pulveri un iecilā olu masā. Rūpīgi izmaisa.

    25x30 cm izmēra cepamformu izklāj ar pergamentpapīru, ietauko un piepilda ar mīklas masu. Cep krāsns vidējā daļā 6-7 minūtes.

    Kūciņas kārto kārtās: saputo krējumu, no pamatnes izgriež pa sešiem 7 un 5 cm diametra aplīšiem. Lielākos aplīšus pārklāj ar aveņu ievārījumu, bet mazākos – ar vaniļas krēmu. Mazākos aplīšus iekārto virs lielākajiem un tad visu kūciņu pārklāj ar putukrējumu.

    Virsmu pārkaisa ar pūdercukuru un izrullē marcipānu. No tā izgriež 14 cm diametra aplīšus.  Marcipāna aplīšus uzmanīgi pārklāj kūciņai un ar pirkstiem izveido kūciņas formu. Marcipāna apakšmalu vieglītēm pārklāj ar ūdeni un iespiež “pēdiņas” kūciņas abās pusēs.

    Kūciņas augšpusē uzmanīgi izveido nelielu iedobīti un samitrina ar ūdeni. No neliela maršmellova izveido “ļipiņu” no ievieto izveidotajā iedobītē. Lūk, kūciņas ir gatavas pasniegšanai!

    Padoms: Šī recepte ir bez glutēna. Ja vēlies, to var pagatavot arī, izmantojot parastos miltus.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;