Lieldienu krēms brulē

4 porc.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 ml trekna skābā krējuma
100 ml saldā krējuma
Norīvēta miziņa no viena apelsīna
50 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
3 olu dzeltenumi
1 ola
Sviests formiņām
Dansukker niedru cukurs „Demerara” formiņām

Šokolādes olām
100 ml trekna skābā krējuma (crème fraîche)
1 nelielas olas dzeltenums
100 g tumšās šokolādes
15 g nesālīta sviesta istabas temperatūrā
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Dansukker niedru cukura „Demerara”

Instrukcijas

Katliņā samaisa krējumu, saldo krējumu, apelsīna miziņu un cukuru. Uzvāra. Liek malā atdzist. Ielej ūdeni platā cepešpannā un ievieto krāsnī ar temperatūru 125°C. Olu dzeltenumus un olu iemaisa atdzesētajā krējumu masā. Maisījumu caur sietu salej mazos trauciņos, kas iepriekš ietaukoti un apkaisīti ar niedru cukuru. Ieliek trauciņus peldēt ūdenī un cep apmēram pusotru stundu. Liek atdzist.

Krējumu uzvāra. Olas dzeltenumu ieliek bļodā un pārlej pāri karsto krējumu. Šokolādi sasmalcina mazos gabaliņos un ieber krējuma masā. Maisa, līdz šokolāde ir izkususi. Pievieno sviestu un vaniļas cukuru. Liek ledusskapī.

Krēma trauciņos iekaisa niedru cukuru. Liek trauciņus zem grila apmēram 5 minūtes, līdz cukurs karamelizējas. Liek atdzist.

No trifeļu masas izgriež oliņas un dekorē ar tām krēmu brulē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.