Lieldienu krēms brulē

4 porc.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

200 ml trekna skābā krējuma
100 ml saldā krējuma
Norīvēta miziņa no viena apelsīna
50 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
3 olu dzeltenumi
1 ola
Sviests formiņām
Dansukker niedru cukurs „Demerara” formiņām

Šokolādes olām
100 ml trekna skābā krējuma (crème fraîche)
1 nelielas olas dzeltenums
100 g tumšās šokolādes
15 g nesālīta sviesta istabas temperatūrā
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Dansukker niedru cukura „Demerara”

Instrukcijas

Katliņā samaisa krējumu, saldo krējumu, apelsīna miziņu un cukuru. Uzvāra. Liek malā atdzist. Ielej ūdeni platā cepešpannā un ievieto krāsnī ar temperatūru 125°C. Olu dzeltenumus un olu iemaisa atdzesētajā krējumu masā. Maisījumu caur sietu salej mazos trauciņos, kas iepriekš ietaukoti un apkaisīti ar niedru cukuru. Ieliek trauciņus peldēt ūdenī un cep apmēram pusotru stundu. Liek atdzist.

Krējumu uzvāra. Olas dzeltenumu ieliek bļodā un pārlej pāri karsto krējumu. Šokolādi sasmalcina mazos gabaliņos un ieber krējuma masā. Maisa, līdz šokolāde ir izkususi. Pievieno sviestu un vaniļas cukuru. Liek ledusskapī.

Krēma trauciņos iekaisa niedru cukuru. Liek trauciņus zem grila apmēram 5 minūtes, līdz cukurs karamelizējas. Liek atdzist.

No trifeļu masas izgriež oliņas un dekorē ar tām krēmu brulē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.