Laša uzputenis

10 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 želatīna plāksnītes
200 g skābā krējuma
200 g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
300 g vārīta laša
100 g notīrītu garneļu
100 g sarkanā ruma
1 ēd. kar. smalki rīvētu citrona miziņu
2 ēd. kar. smalki sagrieztu diļļu
100 g smalkās strēmelēs sagriezta purava
1 tējk. paprikas pulvera
2 šķipsniņas balto piparu

Piedevām
10 šķēlītes svaigi kūpināta laša
30 garneles ar čaulu
1 laims
dilles
salātu lapas

Mērcei
3 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3 ēd. kar. baltvīna etiķa
2-3 tējk. sinepju pulvera „Colman”
3 ēd. kar. rapšu eļļa

Instrukcijas

Ieliek želatīna plāksnītes ūdenī. Maisa skābo krējumu ar sieru, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno pārējās sastāvdaļas. Izņem no ūdens želatīna plāksnītes un izkausē katliņā vai mikroviļņu krāsnī. Paņem nedaudz mīklas un iemaisa tajā želatīnu, pirms pievieno laša mīklai. Kārtīgi samaisa. Sadala uzputeni 10 porciju formiņās. Ieliek ledusskapī, lai sacietē. Katrā bļodiņā ieliek dažas salātu lapas. Uz salātu lapām uzliek uzputeni. Garnē ar laša šķēlītēm, garnelēm, laima šķēlītēm un dillēm. Sajauc mērces sastāvdaļas un ieliek drusku mērces katrā bļodiņā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.