Sastāvdaļas
3 želatīna plāksnītes
200 g skābā krējuma
200 g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
300 g vārīta laša
100 g notīrītu garneļu
100 g sarkanā ruma
1 ēd. kar. smalki rīvētu citrona miziņu
2 ēd. kar. smalki sagrieztu diļļu
100 g smalkās strēmelēs sagriezta purava
1 tējk. paprikas pulvera
2 šķipsniņas balto piparu
Piedevām
10 šķēlītes svaigi kūpināta laša
30 garneles ar čaulu
1 laims
dilles
salātu lapas
Mērcei
3 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3 ēd. kar. baltvīna etiķa
2-3 tējk. sinepju pulvera „Colman”
3 ēd. kar. rapšu eļļa
Instrukcijas
Ieliek želatīna plāksnītes ūdenī. Maisa skābo krējumu ar sieru, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno pārējās sastāvdaļas. Izņem no ūdens želatīna plāksnītes un izkausē katliņā vai mikroviļņu krāsnī. Paņem nedaudz mīklas un iemaisa tajā želatīnu, pirms pievieno laša mīklai. Kārtīgi samaisa. Sadala uzputeni 10 porciju formiņās. Ieliek ledusskapī, lai sacietē. Katrā bļodiņā ieliek dažas salātu lapas. Uz salātu lapām uzliek uzputeni. Garnē ar laša šķēlītēm, garnelēm, laima šķēlītēm un dillēm. Sajauc mērces sastāvdaļas un ieliek drusku mērces katrā bļodiņā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.