Laša uzputenis

10 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 želatīna plāksnītes
200 g skābā krējuma
200 g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
300 g vārīta laša
100 g notīrītu garneļu
100 g sarkanā ruma
1 ēd. kar. smalki rīvētu citrona miziņu
2 ēd. kar. smalki sagrieztu diļļu
100 g smalkās strēmelēs sagriezta purava
1 tējk. paprikas pulvera
2 šķipsniņas balto piparu

Piedevām
10 šķēlītes svaigi kūpināta laša
30 garneles ar čaulu
1 laims
dilles
salātu lapas

Mērcei
3 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3 ēd. kar. baltvīna etiķa
2-3 tējk. sinepju pulvera „Colman”
3 ēd. kar. rapšu eļļa

Instrukcijas

Ieliek želatīna plāksnītes ūdenī. Maisa skābo krējumu ar sieru, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno pārējās sastāvdaļas. Izņem no ūdens želatīna plāksnītes un izkausē katliņā vai mikroviļņu krāsnī. Paņem nedaudz mīklas un iemaisa tajā želatīnu, pirms pievieno laša mīklai. Kārtīgi samaisa. Sadala uzputeni 10 porciju formiņās. Ieliek ledusskapī, lai sacietē. Katrā bļodiņā ieliek dažas salātu lapas. Uz salātu lapām uzliek uzputeni. Garnē ar laša šķēlītēm, garnelēm, laima šķēlītēm un dillēm. Sajauc mērces sastāvdaļas un ieliek drusku mērces katrā bļodiņā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.