Laša uzputenis

10 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 želatīna plāksnītes
200 g skābā krējuma
200 g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
300 g vārīta laša
100 g notīrītu garneļu
100 g sarkanā ruma
1 ēd. kar. smalki rīvētu citrona miziņu
2 ēd. kar. smalki sagrieztu diļļu
100 g smalkās strēmelēs sagriezta purava
1 tējk. paprikas pulvera
2 šķipsniņas balto piparu

Piedevām
10 šķēlītes svaigi kūpināta laša
30 garneles ar čaulu
1 laims
dilles
salātu lapas

Mērcei
3 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3 ēd. kar. baltvīna etiķa
2-3 tējk. sinepju pulvera „Colman”
3 ēd. kar. rapšu eļļa

Instrukcijas

Ieliek želatīna plāksnītes ūdenī. Maisa skābo krējumu ar sieru, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno pārējās sastāvdaļas. Izņem no ūdens želatīna plāksnītes un izkausē katliņā vai mikroviļņu krāsnī. Paņem nedaudz mīklas un iemaisa tajā želatīnu, pirms pievieno laša mīklai. Kārtīgi samaisa. Sadala uzputeni 10 porciju formiņās. Ieliek ledusskapī, lai sacietē. Katrā bļodiņā ieliek dažas salātu lapas. Uz salātu lapām uzliek uzputeni. Garnē ar laša šķēlītēm, garnelēm, laima šķēlītēm un dillēm. Sajauc mērces sastāvdaļas un ieliek drusku mērces katrā bļodiņā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.