Sastāvdaļas
3 želatīna plāksnītes
200 g skābā krējuma
200 g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
300 g vārīta laša
100 g notīrītu garneļu
100 g sarkanā ruma
1 ēd. kar. smalki rīvētu citrona miziņu
2 ēd. kar. smalki sagrieztu diļļu
100 g smalkās strēmelēs sagriezta purava
1 tējk. paprikas pulvera
2 šķipsniņas balto piparu
Piedevām
10 šķēlītes svaigi kūpināta laša
30 garneles ar čaulu
1 laims
dilles
salātu lapas
Mērcei
3 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3 ēd. kar. baltvīna etiķa
2-3 tējk. sinepju pulvera „Colman”
3 ēd. kar. rapšu eļļa
Instrukcijas
Ieliek želatīna plāksnītes ūdenī. Maisa skābo krējumu ar sieru, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno pārējās sastāvdaļas. Izņem no ūdens želatīna plāksnītes un izkausē katliņā vai mikroviļņu krāsnī. Paņem nedaudz mīklas un iemaisa tajā želatīnu, pirms pievieno laša mīklai. Kārtīgi samaisa. Sadala uzputeni 10 porciju formiņās. Ieliek ledusskapī, lai sacietē. Katrā bļodiņā ieliek dažas salātu lapas. Uz salātu lapām uzliek uzputeni. Garnē ar laša šķēlītēm, garnelēm, laima šķēlītēm un dillēm. Sajauc mērces sastāvdaļas un ieliek drusku mērces katrā bļodiņā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.