Lapsas pasha

PT25M

30 minūtes

Atzīme (120 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
90 g cepumu "Selga"
40 sviesta
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura

Krēmam
300 g smalkgraudu biezpiena
200 g salda krējuma
100 g Dansukker pūdercukura
Sula no puses citrona
20 g rozīņu vai kaltētu dzērveņu
20 g grauzdētu lazdu riekstu
20 g grauzdētu Indijas riekstu
20 g žāvētu aprikožu
50 g smiltsērkšķu marmelādes

Glazūrai
50 g tumšās šokolādes
25 g saldā krējuma

Instrukcijas

Cepumus sasmalcina, sajauc ar mīkstu sviestu, kanēļa cukuru, kārto tortes formā un izlīdzina.

Saputo saldo krējumu, pūdercukuru un citronu sulu līdz vieglām putām, pievieno smalko biezpienu, masu vienmērīgi samaisa.

Sasmalcina žāvētos augļus, riekstus, marmelādi, iemaisa masā. Tad biezpiena masu kārto formās un vienmērīgi izlīdzina.

Saldo krējumu uzkarsē un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Masu izkausē, vienmērīgi maisot. Tad kārto uz biezpiena masas, veidojot "ezīti" vai izklājot vienmērīgi.

Pasniedzot dekorē ar svaigām vai saldētām dzērvenēm.

Receptes autore - Liene Zemīte

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.