Sastāvdaļas
Pamatnei
90 g cepumu "Selga"
40 sviesta
1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
Krēmam
300 g smalkgraudu biezpiena
200 g salda krējuma
100 g Dansukker pūdercukura
Sula no puses citrona
20 g rozīņu vai kaltētu dzērveņu
20 g grauzdētu lazdu riekstu
20 g grauzdētu Indijas riekstu
20 g žāvētu aprikožu
50 g smiltsērkšķu marmelādes
Glazūrai
50 g tumšās šokolādes
25 g saldā krējuma
Instrukcijas
Cepumus sasmalcina, sajauc ar mīkstu sviestu, kanēļa cukuru, kārto tortes formā un izlīdzina.
Saputo saldo krējumu, pūdercukuru un citronu sulu līdz vieglām putām, pievieno smalko biezpienu, masu vienmērīgi samaisa.
Sasmalcina žāvētos augļus, riekstus, marmelādi, iemaisa masā. Tad biezpiena masu kārto formās un vienmērīgi izlīdzina.
Saldo krējumu uzkarsē un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Masu izkausē, vienmērīgi maisot. Tad kārto uz biezpiena masas, veidojot "ezīti" vai izklājot vienmērīgi.
Pasniedzot dekorē ar svaigām vai saldētām dzērvenēm.
Receptes autore - Liene Zemīte
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.