Lapsas kuličs

Atzīme (12 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

80 g sviesta
240 g miltu
110 g Dansukker baltā smalkā cukura
110 g saldā krējuma
3 olu dzeltenumi
12 g rauga

30 g lazdu riekstu
30 g aprikožu
30 g plūmju
30 g marmelādes

Dekorēšanai
Dansukker Baltās cukura pērlītes vai pūdercukurs

Instrukcijas

Raugu sajauc ar cukuru, pievieno siltu saldo krējumu (pusi no daudzuma) un miltus (pusi no daudzuma). Tad atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru, iemaisa mīkstu sviestu, pievieno siltu saldo krējumu (atlikušo daļu), iemaisa ieraugu, tad atlikušos miltus. Visu samīca, pārklāj ar dvieli un atstāj, lai uzrūgst.

Pēc aptuveni 60 minūtēm, kad masa dubultojusies, pievieno sasmalcinātus riekstus, augļus, marmelādi, samaisa un pilda formiņās. Novieto siltā vietā vēlreiz uzrūgt aptuveni 20 minūtes.

Liek cepties 190°C aptuveni 20 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot piknika kociņu. Ja kociņam nekas nelīp klāt, tad kēksiņš ir gatavs.

Receptes autore - Liene Zemīte

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.