Lakricas maizītes

Jautras spoku maizītes Halovīna svinībām, kurās iekosties kāram zobam. Šīs bulciņas ir pildītas ar lakricas krēmu un glazētas ar pūdercukura glazūru.

15 gab.

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Mīkla
250 ml piena
25 g svaiga rauga
100 ml Dansukker dzidrā sīrupa
2 tējkarotes malta kardamona
600-700 ml kviešu miltu
75-100 g sviesta
1 tējkarote sāls

Pildījums
200 g krēmsiera
1 dl Dansukker tumšā Muscovado cukura
10 g lakricas pulvera (nopērkams specializētajos veikalos)

Glazūrai
400 ml Dansukker pūdercukura
Puse citrona sulas

Noformējumam
10 lielās groziņu formas (papīra vai silikona)
20 dekoratīvas “actiņas”

Instrukcijas

Pienu uzsilda līdz  37 ° C. Bļodiņā sadrupina svaigu raugu, pārlej ar pienu un kārtīgi izšķīdina. Pievieno sīrupu, kardamonu, miltus un sviestu. Mīklu mīca apmēram 10 minūtes, noslēgumā pievienojot nedaudz sāls.

Mīklu raudzē apmēram 30 minūtes. Novieto uz iemiltotas virsmas un izveltnē taisnstūra formā. Pārsmērē ar siera krēmu un pārkaisa ar muscovado cukuru un lakricas pulveri. Sarullē ruletes formā un sagriež 4 cm platos gabalos. Tos ievieto kēksiņu formās un ļauj vēlreiz uzrūgt apmēram 20 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 225 ° C.

Maizītes cep krāsns vidējā daļā apmēram 15-20 minūtes. Atdzesē.

Sagatavo glazūru. Pūdercukuram pievieno citrona sulu un, ja nepieciešams, pāris pilienus ūdens, līdz glazūra sasniedz bieza krējuma konsistenci. Kad maizītes ir atdzisušas, tās pārklāj ar glazūru un dekorē ar “actiņām”. Šim nolūkam var izmantot arī lakricas konfekšu stienīti, kas sagriezts gabaliņos, vai specializētos veikalos iegādātas ēdamās “actiņas”. 

Padoms: Ja neesat lakricas cienītājs, pildījumu var pagatavot, izmantojot 100 g sviesta, 50 g Muscovado cukura, 1 tējkaroti vaniļas cukura un 2 tējkarotes kardamona. Alternatīvi, pildījumam var izmantot 100 g sviesta, 50 g nerafinētā cukurniedru cukura un 1 tējkaroti kanēļa.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.