Sastāvdaļas
Mīkla
250 ml piena
25 g svaiga rauga
100 ml Dansukker dzidrā sīrupa
2 tējkarotes malta kardamona
600-700 ml kviešu miltu
75-100 g sviesta
1 tējkarote sāls
Pildījums
200 g krēmsiera
1 dl Dansukker tumšā Muscovado cukura
10 g lakricas pulvera (nopērkams specializētajos veikalos)
Glazūrai
400 ml Dansukker pūdercukura
Puse citrona sulas
Noformējumam
10 lielās groziņu formas (papīra vai silikona)
20 dekoratīvas “actiņas”
Instrukcijas
Pienu uzsilda līdz 37 ° C. Bļodiņā sadrupina svaigu raugu, pārlej ar pienu un kārtīgi izšķīdina. Pievieno sīrupu, kardamonu, miltus un sviestu. Mīklu mīca apmēram 10 minūtes, noslēgumā pievienojot nedaudz sāls.
Mīklu raudzē apmēram 30 minūtes. Novieto uz iemiltotas virsmas un izveltnē taisnstūra formā. Pārsmērē ar siera krēmu un pārkaisa ar muscovado cukuru un lakricas pulveri. Sarullē ruletes formā un sagriež 4 cm platos gabalos. Tos ievieto kēksiņu formās un ļauj vēlreiz uzrūgt apmēram 20 minūtes.
Cepeškrāsni noregulē uz 225 ° C.
Maizītes cep krāsns vidējā daļā apmēram 15-20 minūtes. Atdzesē.
Sagatavo glazūru. Pūdercukuram pievieno citrona sulu un, ja nepieciešams, pāris pilienus ūdens, līdz glazūra sasniedz bieza krējuma konsistenci. Kad maizītes ir atdzisušas, tās pārklāj ar glazūru un dekorē ar “actiņām”. Šim nolūkam var izmantot arī lakricas konfekšu stienīti, kas sagriezts gabaliņos, vai specializētos veikalos iegādātas ēdamās “actiņas”.
Padoms: Ja neesat lakricas cienītājs, pildījumu var pagatavot, izmantojot 100 g sviesta, 50 g Muscovado cukura, 1 tējkaroti vaniļas cukura un 2 tējkarotes kardamona. Alternatīvi, pildījumam var izmantot 100 g sviesta, 50 g nerafinētā cukurniedru cukura un 1 tējkaroti kanēļa.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.