Lakricas maizītes

Jautras spoku maizītes Halovīna svinībām, kurās iekosties kāram zobam. Šīs bulciņas ir pildītas ar lakricas krēmu un glazētas ar pūdercukura glazūru.

15 gab.

PT55M

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla
250 ml piena
25 g svaiga rauga
100 ml Dansukker dzidrā sīrupa
2 tējkarotes malta kardamona
600-700 ml kviešu miltu
75-100 g sviesta
1 tējkarote sāls

Pildījums
200 g krēmsiera
1 dl Dansukker tumšā Muscovado cukura
10 g lakricas pulvera (nopērkams specializētajos veikalos)

Glazūrai
400 ml Dansukker pūdercukura
Puse citrona sulas

Noformējumam
10 lielās groziņu formas (papīra vai silikona)
20 dekoratīvas “actiņas”

Instrukcijas

Pienu uzsilda līdz  37 ° C. Bļodiņā sadrupina svaigu raugu, pārlej ar pienu un kārtīgi izšķīdina. Pievieno sīrupu, kardamonu, miltus un sviestu. Mīklu mīca apmēram 10 minūtes, noslēgumā pievienojot nedaudz sāls.

Mīklu raudzē apmēram 30 minūtes. Novieto uz iemiltotas virsmas un izveltnē taisnstūra formā. Pārsmērē ar siera krēmu un pārkaisa ar muscovado cukuru un lakricas pulveri. Sarullē ruletes formā un sagriež 4 cm platos gabalos. Tos ievieto kēksiņu formās un ļauj vēlreiz uzrūgt apmēram 20 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 225 ° C.

Maizītes cep krāsns vidējā daļā apmēram 15-20 minūtes. Atdzesē.

Sagatavo glazūru. Pūdercukuram pievieno citrona sulu un, ja nepieciešams, pāris pilienus ūdens, līdz glazūra sasniedz bieza krējuma konsistenci. Kad maizītes ir atdzisušas, tās pārklāj ar glazūru un dekorē ar “actiņām”. Šim nolūkam var izmantot arī lakricas konfekšu stienīti, kas sagriezts gabaliņos, vai specializētos veikalos iegādātas ēdamās “actiņas”. 

Padoms: Ja neesat lakricas cienītājs, pildījumu var pagatavot, izmantojot 100 g sviesta, 50 g Muscovado cukura, 1 tējkaroti vaniļas cukura un 2 tējkarotes kardamona. Alternatīvi, pildījumam var izmantot 100 g sviesta, 50 g nerafinētā cukurniedru cukura un 1 tējkaroti kanēļa.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.