Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Spilgta un dekoratīva gan garšās, gan smaržās, gan izskatā. Rekomendējam kūku izcept jau iepriekšējā dienā, lai garšas labi savilktos.

apmēram 10 gab.

PT1H
PT0M
Kūkas, plātsmaizes

apmēram 1 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu želeja
200 g aveņu (apmēram 100 g sulas)
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Pamatne
100 g sviesta
150 g smilšu cepumu

Pildījums
1 laima miziņa 
5 olu dzeltenumi
1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru (400 g)
2 ēdamkarotes Dansukker Dzidrā sīrupa
100 ml svaigi spiestas laima sulas, apmēram 3-4 lieli laimi

Dekors
putukrējums
laima miziņa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo aveņu želeju. Avenes izberž caur smalku sietu. Sulu kopā ar želejas cukuru katliņā uzvāra līdz pirmajam burbulim. Pārlej bļodā un atdzesē ledusskapī.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).

Izkausē sviestu un blenderī sadrupina cepumus. Abus samaisa un izklāj drupačas kūkas formā, apmēram 20 cm diametrā. Var izmantot plakanu ūdens glāzes pamatni, lai vienmērīgi iespiestu cepumu maisījumu pannā un lai malas veidotos līdzeni.

Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Tikmēr sagatavo pildījumu. Laimam norīvē zaļo miziņu un izspiež sulu. Pievieno olu dzeltenumus, iebiezināto pienu un cukura sīrupu.

Pildījumu lej pāri kūkas pamatnei. Uzmanīgi pārlej arī aveņu želeju un ar koka irbulīti iezīmē marmora rakstus.

Krāsns temperatūru samazina līdz 150 °C un cep kūku cepeškrāsns vidējā  daļā apmēram 15 minūtes.

Atdzesē un tad novieto ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Dekorē ar putukrējumu un laima miziņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.