Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Spilgta un dekoratīva gan garšās, gan smaržās, gan izskatā. Rekomendējam kūku izcept jau iepriekšējā dienā, lai garšas labi savilktos.

apmēram 10 gab.

PT1H
PT0M
Kūkas, plātsmaizes

apmēram 1 stunda

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu želeja
200 g aveņu (apmēram 100 g sulas)
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Pamatne
100 g sviesta
150 g smilšu cepumu

Pildījums
1 laima miziņa 
5 olu dzeltenumi
1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru (400 g)
2 ēdamkarotes Dansukker Dzidrā sīrupa
100 ml svaigi spiestas laima sulas, apmēram 3-4 lieli laimi

Dekors
putukrējums
laima miziņa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo aveņu želeju. Avenes izberž caur smalku sietu. Sulu kopā ar želejas cukuru katliņā uzvāra līdz pirmajam burbulim. Pārlej bļodā un atdzesē ledusskapī.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).

Izkausē sviestu un blenderī sadrupina cepumus. Abus samaisa un izklāj drupačas kūkas formā, apmēram 20 cm diametrā. Var izmantot plakanu ūdens glāzes pamatni, lai vienmērīgi iespiestu cepumu maisījumu pannā un lai malas veidotos līdzeni.

Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Tikmēr sagatavo pildījumu. Laimam norīvē zaļo miziņu un izspiež sulu. Pievieno olu dzeltenumus, iebiezināto pienu un cukura sīrupu.

Pildījumu lej pāri kūkas pamatnei. Uzmanīgi pārlej arī aveņu želeju un ar koka irbulīti iezīmē marmora rakstus.

Krāsns temperatūru samazina līdz 150 °C un cep kūku cepeškrāsns vidējā  daļā apmēram 15 minūtes.

Atdzesē un tad novieto ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Dekorē ar putukrējumu un laima miziņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.