Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Spilgta un dekoratīva gan garšās, gan smaržās, gan izskatā. Rekomendējam kūku izcept jau iepriekšējā dienā, lai garšas labi savilktos.

apmēram 10 gab.

PT1H
PT0M
Kūkas, plātsmaizes

apmēram 1 stunda

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu želeja
200 g aveņu (apmēram 100 g sulas)
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Pamatne
100 g sviesta
150 g smilšu cepumu

Pildījums
1 laima miziņa 
5 olu dzeltenumi
1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru (400 g)
2 ēdamkarotes Dansukker Dzidrā sīrupa
100 ml svaigi spiestas laima sulas, apmēram 3-4 lieli laimi

Dekors
putukrējums
laima miziņa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo aveņu želeju. Avenes izberž caur smalku sietu. Sulu kopā ar želejas cukuru katliņā uzvāra līdz pirmajam burbulim. Pārlej bļodā un atdzesē ledusskapī.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).

Izkausē sviestu un blenderī sadrupina cepumus. Abus samaisa un izklāj drupačas kūkas formā, apmēram 20 cm diametrā. Var izmantot plakanu ūdens glāzes pamatni, lai vienmērīgi iespiestu cepumu maisījumu pannā un lai malas veidotos līdzeni.

Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Tikmēr sagatavo pildījumu. Laimam norīvē zaļo miziņu un izspiež sulu. Pievieno olu dzeltenumus, iebiezināto pienu un cukura sīrupu.

Pildījumu lej pāri kūkas pamatnei. Uzmanīgi pārlej arī aveņu želeju un ar koka irbulīti iezīmē marmora rakstus.

Krāsns temperatūru samazina līdz 150 °C un cep kūku cepeškrāsns vidējā  daļā apmēram 15 minūtes.

Atdzesē un tad novieto ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Dekorē ar putukrējumu un laima miziņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.