Kūka Pavlova

Kūka, ko pasniedz deserta trauciņos jeb dekonstruētā kūka, kā to mēdz saukt mūsdienu kulinārajā valodā. Pirmie pavasara rabarberi, mascarpone siers un gaisīgs olbaltuma bezē.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Bezē
120 g Dansukker pūdercukura
60 g olas baltuma
0,5 tējkar. kartupeļu cietes
3 pilieni baltvīna etiķa vai citronu sulas

Krēmam
100 g saldā krējuma
100 g Mascarpone siera
1 g Vaniļas cukura
20 g Dansukker pūdercukura

100 g rabarberu
30 g Dansukker Tumšā sīrupa

Instrukcijas

Bezē sastāvdaļas saputo stingrās putās. Caur dekorēšanas tūtiņu izspiež riņķīšus. Cep cepeškrāsnī 1 stundu 100 grādu temperatūrā, pēc tam lēnām atdzesē.

Saldo krējumu ar cukuru saputo. Iemaisa Mascarpone sieru.

Rabarberus pārlej ar sīrupu un karamelizē, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Visu kārto uz šķīvīšiem.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.