Sastāvdaļas
Pamatnes sastāvdaļas
150 g miltu
1 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
1 ēdamkar. Dansukker cukurbiešu cukura
1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
100 g auksta sviesta, sagriezta mazos gabaliņos
1 olas dzeltenums
Pildījumam
2 olas
5 olu dzeltenumi
225 g Dansukker cukurbiešu cukura
1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
75 ml saldā krējuma
3 citronu sula
1 citrona miziņa (rīvēta)
Dansukker pūdercukurs pārkaisīšanai
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170°C.
Pamatnes sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā. Mīklu izlīdzina 24- 27 cm diametra formā ar noņemamām malām. Cep cepeškrāsnī 170°C aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.
Puto olas, olu dzeltenumus un cukuru, pievienojot saldo krējumu, tad citronu sulu un rīvēto miziņu.
Ar pildījumu noklāj kūkas pamatni un cep 170°C 30-35 minūtes. Gatavu kūku atdzesē, ieteicams ledusskapī.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.