Sastāvdaļas
10-15 vafeles pamatnei
Bezē pildījumam
5 lielu olu baltumi
2 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 želatīna plāksnītes
Sīrupam
250 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
75 ml ūdens
100 ml Dansukker glikozes sīrupa
Dekorēšanai
200 g tumšās šokolādes
1/2 ēdamkar. augu eļļas
Kokosriekstu skaidiņas, žāvētas avenes v.tml.
Instrukcijas
Želatīnu uzbriedina siltā ūdenī. Olu baltumus saputo kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura stingrās putās.
Ūdeni, cukuru un glikozes sīrupu uzvāra līdz 116 °C (izmanto ūdens termometru).
Želatīna plāksnes nospiež un izšķīdina cukura sīrupā. Nepārtraukti maisot, karsto sīrupu lej olbaltuma putās. Ļoti ātri turpina putot, līdz masa ir atdzisusi. Pēc izvēles pievieno garšvielas – 4 tējkarotes kakao, 4 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura vai 4 tējkarotes sasmalcinātu saldētu aveņu. Var pievienot arī nedaudz karameļu krāsvielas.
No vafelēm izgriež un sagatavo pamatnītes. Bezē pildījumu caur dekorēšanas tūtiņu pilda uz katras pamatnes, veidojot tūtiņu. Liek saldētavā sastingt. Šokolādi izkausē, pievieno pusi ēdamkarotes augu eļļas, un iemērc katru tornīti šokolādē. Pārkaisa ar rotājumu drupačām, kamēr šokolāde nav vēl atdzisusi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.