Kraukšķīgs ābolu pīrāgs

Kūku forma 24 - 26 cm diametrā

PT55M

1 stunda

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

4 – 6 āboli (aptuveni 600g)
150 g aveņu
1-2 tējkar. kanēļa
200 g sviesta
180 g Dansukker Demerara cukura
75 g Dansukker Zeltainā sīrupa
50 ml saldā krējuma
120 g kviešu miltu
90 g auzu pārslu
2 tējkar. cepamā pulvera
3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
50 ml kokosriekstu skaidiņu
1 tējkar. sāls

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzsilda līdz 175°C.

Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs. Izkārto kūku formā kopā ar avenēm un pārkaisa ar kanēli. Pannā izkausē sviestu, pievienojot saldo krējumu, Demerara cukuru un Zeltaino sīrupu. Noņem no uguns un pievieno miltus, auzu pārslas, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas un sāli. Kārtīgi izmaisa.

Masu pārlej ābolu un aveņu kārtojumam. Cep 25 – 30 minūtes. Atdzesē.

Pasniedz ar vaniļas mērci, saldējumu vai putukrējumu.

Padoms: izmēģiniet Zeltaino sīrupu aizvietot ar Cukurniedru sīrupu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.