Kraukšķīgs ābolu pīrāgs

Kūku forma 24 - 26 cm diametrā

PT55M

1 stunda

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

4 – 6 āboli (aptuveni 600g)
150 g aveņu
1-2 tējkar. kanēļa
200 g sviesta
180 g Dansukker Demerara cukura
75 g Dansukker Zeltainā sīrupa
50 ml saldā krējuma
120 g kviešu miltu
90 g auzu pārslu
2 tējkar. cepamā pulvera
3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
50 ml kokosriekstu skaidiņu
1 tējkar. sāls

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzsilda līdz 175°C.

Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs. Izkārto kūku formā kopā ar avenēm un pārkaisa ar kanēli. Pannā izkausē sviestu, pievienojot saldo krējumu, Demerara cukuru un Zeltaino sīrupu. Noņem no uguns un pievieno miltus, auzu pārslas, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas un sāli. Kārtīgi izmaisa.

Masu pārlej ābolu un aveņu kārtojumam. Cep 25 – 30 minūtes. Atdzesē.

Pasniedz ar vaniļas mērci, saldējumu vai putukrējumu.

Padoms: izmēģiniet Zeltaino sīrupu aizvietot ar Cukurniedru sīrupu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.