Sastāvdaļas
4 – 6 āboli (aptuveni 600g)
150 g aveņu
1-2 tējkar. kanēļa
200 g sviesta
180 g Dansukker Demerara cukura
75 g Dansukker Zeltainā sīrupa
50 ml saldā krējuma
120 g kviešu miltu
90 g auzu pārslu
2 tējkar. cepamā pulvera
3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
50 ml kokosriekstu skaidiņu
1 tējkar. sāls
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzsilda līdz 175°C.
Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs. Izkārto kūku formā kopā ar avenēm un pārkaisa ar kanēli. Pannā izkausē sviestu, pievienojot saldo krējumu, Demerara cukuru un Zeltaino sīrupu. Noņem no uguns un pievieno miltus, auzu pārslas, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas un sāli. Kārtīgi izmaisa.
Masu pārlej ābolu un aveņu kārtojumam. Cep 25 – 30 minūtes. Atdzesē.
Pasniedz ar vaniļas mērci, saldējumu vai putukrējumu.
Padoms: izmēģiniet Zeltaino sīrupu aizvietot ar Cukurniedru sīrupu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.