Kraukšķīgs ābolu pīrāgs

Kūku forma 24 - 26 cm diametrā

PT55M

1 stunda

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

4 – 6 āboli (aptuveni 600g)
150 g aveņu
1-2 tējkar. kanēļa
200 g sviesta
180 g Dansukker Demerara cukura
75 g Dansukker Zeltainā sīrupa
50 ml saldā krējuma
120 g kviešu miltu
90 g auzu pārslu
2 tējkar. cepamā pulvera
3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
50 ml kokosriekstu skaidiņu
1 tējkar. sāls

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzsilda līdz 175°C.

Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs. Izkārto kūku formā kopā ar avenēm un pārkaisa ar kanēli. Pannā izkausē sviestu, pievienojot saldo krējumu, Demerara cukuru un Zeltaino sīrupu. Noņem no uguns un pievieno miltus, auzu pārslas, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas un sāli. Kārtīgi izmaisa.

Masu pārlej ābolu un aveņu kārtojumam. Cep 25 – 30 minūtes. Atdzesē.

Pasniedz ar vaniļas mērci, saldējumu vai putukrējumu.

Padoms: izmēģiniet Zeltaino sīrupu aizvietot ar Cukurniedru sīrupu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.