Kraukšķīgais rabarberu pīrāgs ar Muscovado cukuru

10 šķēles apmēram 1 stunda
Šis kraukšķīgais rabarberu pīrāgs ir lielisks našķis vasaras sākumā. Muscovado cukurs tam piešķir dūmakainu karameles aromātu, kas patīkami kontrastē ar rabarberu skābumu, savukārt grauzdētie griķi piešķir patīkamu “kraukšķi”.
Kraukšķīgais rabarberu pīrāgs ar Muscovado cukuru
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Mīklas pamatne

    • 75 g griķu
    • Sāls pārslas
    • 125 g sviesta
    • 140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
    • 80 g auzu pārslu
    • 90 g kviešu miltu

    Pildījums

    • 500 g rabarberu
    • 15 g citrona sulas
    • 12 g kartupeļu cietes

    Noregulē cepeškrāsns temperatūru uz 150 °C.

    Griķus uz pannas pāris minūtes apgrauzdē. Pārkaisa ar šķipsniņu sāls un ļauj atdzist.

    Sviestu izkausē, pievieno Muscovado cukuru un sīrupu, maisa līdz cukurs izkusis. Pievieno auzu pārslas un miltus. Visu samaisa vienmērīgā masā.

    Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež gabaliņos. Kopā ar citrona sulu mazliet apvāra, līdz mīksti, bet ne izšķīduši.

    Ietauko cepamformu 12x35 cm izmērā. Pamatnē kārto apvārītos rabarberus, pārkaisa ar kartupeļu cieti un viegli apmaisa. Pāri klāj mīklu un pārkaisa ar grauzdētiem griķiem. Cep krāsns centrālā daļā apmēram 30 minūtes. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.

    Padoms: Lai pagatavotu bezglutēna pīrāga versiju, kviešu miltus var aizvietot ar maltām mandelēm un izmantot bezglutēna auzu pārslas.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker