Sastāvdaļas
Mīklas pamatne
75 g griķu
Sāls pārslas
125 g sviesta
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
80 g auzu pārslu
90 g kviešu miltu
Pildījums
500 g rabarberu
15 g citrona sulas
12 g kartupeļu cietes
Instrukcijas
Noregulē cepeškrāsns temperatūru uz 150 °C.
Griķus uz pannas pāris minūtes apgrauzdē. Pārkaisa ar šķipsniņu sāls un ļauj atdzist.
Sviestu izkausē, pievieno Muscovado cukuru un sīrupu, maisa līdz cukurs izkusis. Pievieno auzu pārslas un miltus. Visu samaisa vienmērīgā masā.
Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež gabaliņos. Kopā ar citrona sulu mazliet apvāra, līdz mīksti, bet ne izšķīduši.
Ietauko cepamformu 12x35 cm izmērā. Pamatnē kārto apvārītos rabarberus, pārkaisa ar kartupeļu cieti un viegli apmaisa. Pāri klāj mīklu un pārkaisa ar grauzdētiem griķiem. Cep krāsns centrālā daļā apmēram 30 minūtes. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.
Padoms: Lai pagatavotu bezglutēna pīrāga versiju, kviešu miltus var aizvietot ar maltām mandelēm un izmantot bezglutēna auzu pārslas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.