Kraukšķīgais rabarberu pīrāgs ar Muscovado cukuru

Šis kraukšķīgais rabarberu pīrāgs ir lielisks našķis vasaras sākumā. Muscovado cukurs tam piešķir dūmakainu karameles aromātu, kas patīkami kontrastē ar rabarberu skābumu, savukārt grauzdētie griķi piešķir patīkamu “kraukšķi”.

10 šķēles

apmēram 1 stunda

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

Mīklas pamatne
75 g griķu
Sāls pārslas
125 g sviesta
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
80 g auzu pārslu
90 g kviešu miltu

Pildījums
500 g rabarberu
15 g citrona sulas
12 g kartupeļu cietes

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsns temperatūru uz 150 °C.

Griķus uz pannas pāris minūtes apgrauzdē. Pārkaisa ar šķipsniņu sāls un ļauj atdzist.

Sviestu izkausē, pievieno Muscovado cukuru un sīrupu, maisa līdz cukurs izkusis. Pievieno auzu pārslas un miltus. Visu samaisa vienmērīgā masā.

Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež gabaliņos. Kopā ar citrona sulu mazliet apvāra, līdz mīksti, bet ne izšķīduši.

Ietauko cepamformu 12x35 cm izmērā. Pamatnē kārto apvārītos rabarberus, pārkaisa ar kartupeļu cieti un viegli apmaisa. Pāri klāj mīklu un pārkaisa ar grauzdētiem griķiem. Cep krāsns centrālā daļā apmēram 30 minūtes. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.

Padoms: Lai pagatavotu bezglutēna pīrāga versiju, kviešu miltus var aizvietot ar maltām mandelēm un izmantot bezglutēna auzu pārslas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.