Krāsnī ceptas sarkanās bietes ar fetas sieru

4 porcijas

Atzīme (10 gab)

Sastāvdaļas

8 sarkanās bietes
2 ēdamkarotes auksti spiestas rapšu eļļas
1 ēdamkarote Dansukker baltā cukura
1–2 tējkarotes pārslu sāls
200 g fetas siera gabaliņos
50 g pīnijas riekstu

Mērce
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
3 ēdamkarotes eļļas
2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
1 ēdamkarote smalki sakapāta svaiga timiāna
1 šķipsniņa malta fenheļa

Instrukcijas

Sarkanās bietes nomazgā un vāra, līdz tās ir mīkstas, tad noskalo aukstā ūdenī un nomizo. Katru bieti sagriež četrās daļās un liek ietaukotā ugunsdrošā formā. Samaisa cukuru ar eļļu un pārlej bietēm. Pārkais sāli un cep krāsns vidū 225 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Sausā pannā apcep pīnijas riekstus. Bietes sadala četros trauciņos vai šķīvīšos, pārkaisa ar fetas sieru un pīnijas riekstiem, pārlej ar mērci vai pasniedz to atsevišķi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.