Krāsnī ceptas sarkanās bietes ar fetas sieru

4 porcijas
Krāsnī ceptas sarkanās bietes ar fetas sieru
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 8 sarkanās bietes
  • 2 ēdamkarotes auksti spiestas rapšu eļļas
  • 1 ēdamkarote Dansukker smalkā cukura
  • 1–2 tējkarotes pārslu sāls
  • 200 g fetas siera gabaliņos
  • 50 g pīnijas riekstu

Mērce

  • 50 ml Dansukker gaišā sīrupa
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
  • 1 ēdamkarote smalki sakapāta svaiga timiāna
  • 1 šķipsniņa malta fenheļa

Nomazgā sarkanās bietes. Vāri apmēram 30 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Noskalo aukstā ūdenī un nomizo. Sagriez katru bieti četrās daļās un ieliec ietaukotā ugunsdrošā formā. Samaisi cukuru ar eļļu un pārlej pār sarkano biešu gabaliņiem. Uzkaisi sāli. Cep krāsns vidū 225 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Sajauc mērces sastāvdaļas. Sausā pannā apcep pīnijas riekstus. Sadali sarkanās bietes četros trauciņos vai šķīvīšos. Pārkaisi ar fetas sieru un pīnijas riekstiem. Pārlej ar mērci vai pasniedz to atsevišķi.

Šo recepti sastādīja

Dansukker