Krāsnī ceptas sarkanās bietes ar fetas sieru - Receptes

Krāsnī ceptas sarkanās bietes ar fetas sieru

4 porcijas
Krāsnī ceptas sarkanās bietes ar fetas sieru
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 8 sarkanās bietes
  • 2 ēdamkarotes auksti spiestas rapšu eļļas
  • 1 ēdamkarote Dansukker smalkā cukura
  • 1–2 tējkarotes pārslu sāls
  • 200 g fetas siera gabaliņos
  • 50 g pīnijas riekstu

Mērce

  • 50 ml Dansukker gaišā sīrupa
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
  • 1 ēdamkarote smalki sakapāta svaiga timiāna
  • 1 šķipsniņa malta fenheļa

Sarkanās bietes nomazgā un vāra, līdz tās ir mīkstas, tad noskalo aukstā ūdenī un nomizo. Katru bieti sagriež četrās daļās un liek ietaukotā ugunsdrošā formā. Samaisa cukuru ar eļļu un pārlej bietēm. Pārkais sāli un cep krāsns vidū 225 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Sausā pannā apcep pīnijas riekstus. Bietes sadala četros trauciņos vai šķīvīšos, pārkaisa ar fetas sieru un pīnijas riekstiem, pārlej ar mērci vai pasniedz to atsevišķi.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;