Kokosriekstu un citronu muss

Maigs un gaisīgs citronu krēms, kas kopā ar kokosriekstu krēmu veido dievišķīgu, pavasarīgi atsvaidzinošu garšu. Viegli pagatavojama recepte negaidītu ciemiņu sagaidīšanai vai vienkārši, lai iepriecinātu sevi pelēkā dienā.

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Citronu krēmam
4 olu dzeltenumi 
135 g Dansukker baltā cukura
1 ēdamkarote citrona miziņas (aptuveni no 1 citrona)
80 ml citronu sulas (no 2–3 citroniem)
85 g sviesta istabas temperatūrā
šķipsna sāls

Citronu musam 
240 ml kokosriekstu krēma putošanai 
160 g citronu krēma
2 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura

Instrukcijas

No citroniem norīvē miziņu un izspiež sulu.

Bļodā viegli saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Ieteicams ņemt bļodu, kas nav no metāla, jo karsējot tā var krēmam piešķirt metālisku garšu. Pievieno citronu sulu un miziņas. Liek karsēties ūdens peldē. Nepārtraukti maisa, lai krēms veidotos viendabīgs un olu dzeltenumus nesarautu kunkuļos. Karsē, līdz masa kļuvusi stingrāka un krēmīga.

Krēmu izņem no ūdens peldes, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un sāli, kārtīgi izmaisa. Ļauj masai atdzist, līdz to pievienos kokosriekstu krēmam. 

Saputo kokosriekstu krēmu ar cukuru līdz stingrām putām, iecilā citronu krēmu. Svarīgi ir nepārmaisīt, lai saglabātos gaisīgums. 

Desertu servē izvēlētos traukos un ļauj mazliet nostāvēties ledusskapī. Var dekorēt ar svaigām ogām, balto šokolādi vai kokosriekstu skaidiņām. 

Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.