Kokosriekstu un citronu muss

Maigs un gaisīgs citronu krēms, kas kopā ar kokosriekstu krēmu veido dievišķīgu, pavasarīgi atsvaidzinošu garšu. Viegli pagatavojama recepte negaidītu ciemiņu sagaidīšanai vai vienkārši, lai iepriecinātu sevi pelēkā dienā.

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Citronu krēmam
4 olu dzeltenumi 
135 g Dansukker baltā cukura
1 ēdamkarote citrona miziņas (aptuveni no 1 citrona)
80 ml citronu sulas (no 2–3 citroniem)
85 g sviesta istabas temperatūrā
šķipsna sāls

Citronu musam 
240 ml kokosriekstu krēma putošanai 
160 g citronu krēma
2 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura

Instrukcijas

No citroniem norīvē miziņu un izspiež sulu.

Bļodā viegli saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Ieteicams ņemt bļodu, kas nav no metāla, jo karsējot tā var krēmam piešķirt metālisku garšu. Pievieno citronu sulu un miziņas. Liek karsēties ūdens peldē. Nepārtraukti maisa, lai krēms veidotos viendabīgs un olu dzeltenumus nesarautu kunkuļos. Karsē, līdz masa kļuvusi stingrāka un krēmīga.

Krēmu izņem no ūdens peldes, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un sāli, kārtīgi izmaisa. Ļauj masai atdzist, līdz to pievienos kokosriekstu krēmam. 

Saputo kokosriekstu krēmu ar cukuru līdz stingrām putām, iecilā citronu krēmu. Svarīgi ir nepārmaisīt, lai saglabātos gaisīgums. 

Desertu servē izvēlētos traukos un ļauj mazliet nostāvēties ledusskapī. Var dekorēt ar svaigām ogām, balto šokolādi vai kokosriekstu skaidiņām. 

Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.