Sastāvdaļas
200 g kokosriekstu pulvera
100 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
70 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa
30 g izkausēta sviesta
60 g kviešu miltu
100 g melleņu
4 olas
Glazūrai
150 g saldās pralinē riekstu masas (Odense Nougat)
50 g tumšās šokolādes
Dekorēšanai
Avenes un /vai mellenes
Pasniegšanai
200 ml trekna saldā krējuma
100 g biezpiena vai svaigā siera
20 g Dansukker pūdercukura
12 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Avenes
Instrukcijas
Bļodā samaisa kokosriekstu pulveri un niedru cukuru. Pielej sīrupu un izkausēto sviestu. Miltus sajauc ar ogām un iecilā maisījumā. Pievieno olas un rūpīgi visu samaisa.
Ielej maisījumu ietaukotā, ar miltiem izkaisītā cepampannā ar noņemamu sānu daļu un diamateru apm. 22 cm. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C apmēram 20 minūtes. Izņem no krāsns un noliek atdzist ar visu cepamformu.
Pralinē masu un šokolādi izkausē karstā ūdens peldē un pārsmērē pāri kūkai. Dekorē kūku ar avenēm un/vai mellenēm.
Saldo krējumu sakuļ vidēji stingrā konsistencē. Pievieno svaigo sieru vai biezpienu, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Iemaisa avenes. Pasniedz kopā ar kūku.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.