Kokosriekstu kūka ar ogām - Receptes

Kokosriekstu kūka ar ogām

10-12 gab.
Kokosriekstu kūka ar ogām
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

  • 200 g kokosriekstu pulvera
  • 100 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
  • 70 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 30 g izkausēta sviesta
  • 60 g kviešu miltu
  • 100 g melleņu
  • 4 olas

Glazūrai

  • 150 g saldās pralinē riekstu masas (Odense Nougat)
  • 50 g tumšās šokolādes

Dekorēšanai

  • Avenes un /vai mellenes

Pasniegšanai

  • 200 ml trekna saldā krējuma
  • 100 g biezpiena vai svaigā siera
  • 20 g Dansukker pūdercukura
  • 12 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Avenes

Bļodā samaisa kokosriekstu pulveri un niedru cukuru. Pielej sīrupu un izkausēto sviestu. Miltus sajauc ar ogām un iecilā maisījumā. Pievieno olas un rūpīgi visu samaisa.
Ielej maisījumu ietaukotā, ar miltiem izkaisītā cepampannā ar noņemamu sānu daļu un diamateru apm. 22 cm. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C apmēram 20 minūtes. Izņem no krāsns un noliek atdzist ar visu cepamformu.
Pralinē masu un šokolādi izkausē karstā ūdens peldē un pārsmērē pāri kūkai. Dekorē kūku ar avenēm un/vai mellenēm.

Saldo krējumu sakuļ vidēji stingrā konsistencē. Pievieno svaigo sieru vai biezpienu, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Iemaisa avenes. Pasniedz kopā ar kūku.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;