Sastāvdaļas
100 g sviesta istabas temperatūrā
90 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
1 ola
90 g kviešu miltu
1/4 tējkar. sāls
125 g kokosriekstu skaidiņu
Aveņu un rožu ievārījums
100 ml aveņu ievārījuma
1/2 ēdamkar rožūdens
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 °C.
Sviestu, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ. Pievieno olu un kuļ, līdz masa viendabīga.
Miltus, sāli un kokosriekstu pārslas bļodā sajauc, pievieno sviesta masai un visu kārtīgi izmaisa.
Veido 1 cm diametra bumbiņas. Izkārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep apmēram 5 minūtes.
Aveņu ievārījumā iemaisa rožūdeni.
Kūciņas izņem no cepeškrāsns, katrā ieliek mazliet aveņu ievārījuma. Turpina cept 175 °C temperatūrā vēl 8-10 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.