Kivi un zemeņu saldējums

Šis svaigu ogu saldētais našķis būs teicams atspirdzinājums, atnākot no jūras vai no dārza darbiem. Tīrs un dabīgs saldums, bez olām vai saldā krējuma - tikai ogas un nedaudz salduma garšas balansam!

6 – 8 porcijas

3,5 stundas

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

100 ml ūdens
75 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 tējkar. saberztu koriandra sēklu
Šķipsniņa sāls
6 kivi
100 g svaigu zemeņu

Instrukcijas

Ūdeni un cukuru vāra, līdz cukurs izkusis. Pievieno koriandra sēklas un sāli un vāra uz lēnas uguns 2 minūtes. Atdzesē. Pievieno nomizotu un biezenī sablendētu kivi. Izmaisa.

Zemenes noskalo un sagriež gabaliņos. Izkārto saldējuma formiņās un pārlej ar kivi masu. Liek saldētavā vismaz uz 3 stundām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.