Ķiršu kompots

Brīnišķīgs, atspirdzinošs dzēriens saulainais vasaras dienai. Ogas izmantojamas kūkai, ķīselim, pie saldējuma vai deserta.

4 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 g saldo ķiršu
150 g Dansukker cukura
1 vaniļas pāksts
400 g ūdens

Instrukcijas

Katlā lej ūdeni, pieliek cukuru un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti. Uzvāra.

1 litra burkā liek iztīrītus ķiršus. Aplej ar vaniļas sīrupu un uzliek vāku.

Lielā katlā liek virtuves dvieli, uz tā pa vidu novieto burku ar ķiršiem. Katlu piepilda ar remdenu ūdeni tā, lai tas ir vienā līmenī ar burkas ķiršiem.

Uz vidējas uguns sāk sildīt katlu. Kad katlā ūdens sasniedzis 80 ºC temperatūru, to turpina karsēt 20 minūtes. Kopā tas aizņems 40–50 minūtes.

Uzmanīgi izņem burku no katla, kārtīgi aizver vāku, un burku apgriež otrādi. Atdzesē istabas temperatūrā un vēlāk liek ledusskapī.

Pasniedz kā limonādi, sajaucot to ar gāzētu ūdeni. 


Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda” 
Receptes autore: Linda Brensone
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.