Sastāvdaļas
500 g saldo ķiršu
150 g Dansukker cukura
1 vaniļas pāksts
400 g ūdens
Instrukcijas
Katlā lej ūdeni, pieliek cukuru un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti. Uzvāra.
1 litra burkā liek iztīrītus ķiršus. Aplej ar vaniļas sīrupu un uzliek vāku.
Lielā katlā liek virtuves dvieli, uz tā pa vidu novieto burku ar ķiršiem. Katlu piepilda ar remdenu ūdeni tā, lai tas ir vienā līmenī ar burkas ķiršiem.
Uz vidējas uguns sāk sildīt katlu. Kad katlā ūdens sasniedzis 80 ºC temperatūru, to turpina karsēt 20 minūtes. Kopā tas aizņems 40–50 minūtes.
Uzmanīgi izņem burku no katla, kārtīgi aizver vāku, un burku apgriež otrādi. Atdzesē istabas temperatūrā un vēlāk liek ledusskapī.
Pasniedz kā limonādi, sajaucot to ar gāzētu ūdeni.
Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”
Receptes autore: Linda Brensone
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.