Sastāvdaļas
500 g saldo ķiršu
150 g Dansukker cukura
1 vaniļas pāksts
400 g ūdens
Instrukcijas
Katlā lej ūdeni, pieliek cukuru un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti. Uzvāra.
1 litra burkā liek iztīrītus ķiršus. Aplej ar vaniļas sīrupu un uzliek vāku.
Lielā katlā liek virtuves dvieli, uz tā pa vidu novieto burku ar ķiršiem. Katlu piepilda ar remdenu ūdeni tā, lai tas ir vienā līmenī ar burkas ķiršiem.
Uz vidējas uguns sāk sildīt katlu. Kad katlā ūdens sasniedzis 80 ºC temperatūru, to turpina karsēt 20 minūtes. Kopā tas aizņems 40–50 minūtes.
Uzmanīgi izņem burku no katla, kārtīgi aizver vāku, un burku apgriež otrādi. Atdzesē istabas temperatūrā un vēlāk liek ledusskapī.
Pasniedz kā limonādi, sajaucot to ar gāzētu ūdeni.
Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”
Receptes autore: Linda Brensone
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.