Sastāvdaļas
1 tējas sēne
15 g melnās tējas
150 g Dansukker cukura
2 litri ūdens
400 g saldo ķiršu
Instrukcijas
Katlā liek melno tēju, cukuru un ūdeni. Uzvāra un atstāj atdzist istabas temperatūrā.
Kad tēja atdzisusi, nokāš un lej 3 litru burkā. Pa virsu liek tējas sēni. Burku nosedz ar marli un gumiju. Atstāj istabas temperatūrā 7 dienas.
Pēc nedēļas noņem tējas sēni. Kombuču izkāš caur sietu.
Ķiršus iztīra no kauliņiem. Liek burkā un aplej ar izkāsto kombuču.
Atstāj istabas temperatūrā 3 dienas.
Pēc 3 dienām liek ledusskapī un dzer atdzesētu.
Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”
Gatavo: Linda Brensone
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.