Ķiršu kombuča

Vasara ir īstākais laiks kombučas gatavošanai. Divkārt raudzēta tējas sēne, kam otrā kārtā pievienotas svaigas vasaras ogas. Ziemā ogas varam nomainīt pret ogu sīrupu.

4 porcijas

Atzīme (20 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 tējas sēne
15 g melnās tējas
150 g Dansukker cukura
2 litri ūdens
400 g saldo ķiršu

Instrukcijas

Katlā liek melno tēju, cukuru un ūdeni. Uzvāra un atstāj atdzist istabas temperatūrā.

Kad tēja atdzisusi, nokāš un lej 3 litru burkā. Pa virsu liek tējas sēni. Burku nosedz ar marli un gumiju. Atstāj istabas temperatūrā 7 dienas.

Pēc nedēļas noņem tējas sēni. Kombuču izkāš caur sietu.

Ķiršus iztīra no kauliņiem. Liek burkā un aplej ar izkāsto kombuču.

Atstāj istabas temperatūrā 3 dienas.

Pēc 3 dienām liek ledusskapī un dzer atdzesētu. 


Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda” 
Gatavo: Linda Brensone
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.