Ķirbju zupa

Rudens periodam piemērota spēcinoša un aromātiska ķirbja zupa.

4-6 porcijas

Atzīme (11 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

2 ēdamkar. eļļas
1 ēdamkar. karija pulvera
2 tējkar. Dansukker Farīna cukura
500 g kubiņos sagriezta ķirbja mīkstuma
1 gabaliņos sagriezts sīpols
1 litrs dārzeņu buljona
Sāls, pipari
200 ml saldā krējuma
100 ml smalkās strēmelītēs sagriezta purava
1 strēmelītēs sarīvēta sarkanā paprika
1 strēmelītēs sarīvēts burkāns

Instrukcijas

Katliņā sakarsē eļļu, pieliek kariju un Farīna cukuru. Pievieno ķirbi un sīpolu un viegli apcep. Pielej buljonu, nosedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes. Izņem biezumus kopā ar daļu buljona no katliņa un sablendē, tad ielej atpakaļ. Pielej krējumu un uzsilda, bet nevāra. Pieber sāli un piparus. Pasniedzot pārkaisa ar puraviem, papriku un burkāniem.
 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.