Sastāvdaļas
1 skārdene melno pupiņu
250 g kubiņos sagriezta ķirbja mīkstuma
1 smalkos gabaliņos sagriezts sarkanais sīpols
100 ml smalki sakapātu pētersīļu
Salātu mērcei:
1 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 ēd. kar. Dižonas sinepju
1 ēd. kar. baltvīna etiķa
3 ēd. kar. rapšu eļļas
1 sarīvēta ķiploka daiviņa
0,5 tējk. melno piparu
Šķipsna sāls
Instrukcijas
Pupiņas noskalo. Ķirbjus liek vārošā ūdenī ar sāli un apvāra 2-3 minūtes atkarībā no ķirbju gabaliņu lieluma. Tad izkāš un noskalo aukstā ūdenī. Pupiņas, ķirbjus, sīpolu un pētersīļus samaisa un liek bļodā vai izgrebtā ķirbī. Salātu mērces sastāvdaļas samaisa kopā un pārlej pāri salātiem. Patur salātus dažas stundas ledusskapī, ļaujot garšām sasūkties kopā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.
Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.
Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.