Ķirbju salāti

Ķirbis vairumā?! Te viegls un ātrs variants, kā pagatavot viegli marinētu ķirbju salātus pusdienu piedevām.

4-6 porcijas

Atzīme (9 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 skārdene melno pupiņu
250 g kubiņos sagriezta ķirbja mīkstuma
1 smalkos gabaliņos sagriezts sarkanais sīpols
100 ml smalki sakapātu pētersīļu
Salātu mērcei:
1 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 ēd. kar. Dižonas sinepju
1 ēd. kar. baltvīna etiķa
3 ēd. kar. rapšu eļļas
1 sarīvēta ķiploka daiviņa
0,5 tējk. melno piparu
Šķipsna sāls

Instrukcijas

Pupiņas noskalo. Ķirbjus liek vārošā ūdenī ar sāli un apvāra 2-3 minūtes atkarībā no ķirbju gabaliņu lieluma. Tad izkāš un noskalo aukstā ūdenī. Pupiņas, ķirbjus, sīpolu un pētersīļus samaisa un liek bļodā vai izgrebtā ķirbī. Salātu mērces sastāvdaļas samaisa kopā un pārlej pāri salātiem. Patur salātus dažas stundas ledusskapī, ļaujot garšām sasūkties kopā.
 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.