Ķirbju kēksiņi

20 gab.

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

260 g Dansukker Tumšā Muskovado cukura
75 g ķirbju eļļas
220 g kviešu miltu
340 g ķirbju biezeņa
3 olas
200 g kaltētu dzērveņu
2 g cepamā pulvera
2 g sodas
4 g kanēļa
3 g sāls

Dekorēšanai
Šokolādes vai pūdercukura glazūra, cukura pērlītes.

Instrukcijas

Olas saputo ar cukuru, sāli un kanēli. Pievieno eļļu un ķirbju biezeni. Miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri un sodu un iemaisa ķirbju masā. Kēksiņus pilda formās un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 12-15 minūtes. Pēc atdzišanas dekorē pēc izvēles ar pūdercukura vai šokolādes glazūru un cukura pērlītēm.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.