Ķirbju karpačo

Viegli marinēti ķirbji ar riekstiem, sēkliņām un fetas sieru kā piedeva pie pusdienām vai kā salātu uzkoda starp maltītēm. Tik garšīgi!!!

4 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 g nomizota ķirbja mīkstuma bez sēklām
50 g sviesta vai margarīna
75 ml ūdens
75 ml baltvīna etiķa
75 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 ēd. kar. sarīvēta svaiga ingvera
2 oregano zariņi
200 g Fetas siera
50 g lazdu riekstu
 

Instrukcijas

Ķirbi sagriež plānās šķēlēs. Sviestu vai margarīnu izkausē pannā. Pievieno ūdeni, etiķi, cukuru, ingveru un oregano. Liek ķirbja šķēles marinādē un uzvāra, bet nepārvāra – ķirbim jāpaliek kraukšķīgam. Izvieto ķirbja šķēles pa 4 šķīvjiem. Riekstus sakapā, apgrauzdē sausā pannā un pārkaisa pāri ķirbju šķēlēm. Fetas sieru sadrupina un arī uzber uz ķirbju šķēlēm. Pasniedz ar sveigi ceptu vai ceoeškrāsnī uzsildītu maizi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.