Kēksu pamatrecepte

apm. 12 vidēji lieli kēksi

PT40M

45 minūtes

Atzīme (132 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g sviesta
340 ml piena
150 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 1/2 ēd. kar. kartupeļu miltu
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 ml kviešu miltu

Var pievienot
• 1/2 g safrāna
• 2 ēd. kar. kakao
• 150 ml sakapātas šokolādes
• sarīvētu 1 citrona miziņu
• 150 ml svaigu vai saldētu ogu
• 150 ml rozīņu
• kanēlī apviļātu ābola daiviņu

Dekorēšanas varianti
• Glazūra: samaisa 200 ml Dansukker pūdercukura vai Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu un 1-2 ēdamkarotes ūdens. Ar to uz kēksiem var glazēt jebkuras formas figūriņas, rakstiņus.
• Dansukker baltās cukura pērlītes
• mandeles un rieksti
• vairākas augšminētās sastāvdaļas kopā
• kēksus var sagriezt un pildīt ar putukrējumu, skābo krējumu vai kausēto sieru, kuram pievienotas ogas

Instrukcijas

Uz uguns katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu. Masu uzsilda, neļaujot tai uzvārīties. Saputo olu un cukuru. Samaisa bļodā miltus, cepamo pulveri, kartupeļu miltus, vaniļas cukuru un pamazām pievieno piena un olu maisījumu. Mīklu uz nakti var atstāt ledusskapī, lai kēksi būtu lielāki.

Izklāj mīklu papīra veidnē, uz cepešpannas vai kēksa formās. Cep apm. 12 minūtes cepeškrāsns vidusdaļā 225 °C.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.