Kēksu pamatrecepte

apm. 12 vidēji lieli kēksi 45 minūtes
Kēksu pamatrecepte
Vērtējums: (9 gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 340 ml piena
  • 150 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
  • 2 olas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 1/2 ēd. kar. kartupeļu miltu
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 250 ml kviešu miltu

Var pievienot

  • • 1/2 g safrāna
  • • 2 ēd. kar. kakao
  • • 150 ml sakapātas šokolādes
  • • sarīvētu 1 citrona miziņu
  • • 150 ml svaigu vai saldētu ogu
  • • 150 ml rozīņu
  • • kanēlī apviļātu ābola daiviņu

Dekorēšanas varianti

  • • Glazūra: samaisa 200 ml Dansukker pūdercukura vai Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu un 1-2 ēdamkarotes ūdens. Ar to uz kēksiem var glazēt jebkuras formas figūriņas, rakstiņus.
  • • Dansukker baltās cukura pērlītes
  • • mandeles un rieksti
  • • vairākas augšminētās sastāvdaļas kopā
  • • kēksus var sagriezt un pildīt ar putukrējumu, skābo krējumu vai kausēto sieru, kuram pievienotas ogas

Uz uguns katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu. Masu uzsilda, neļaujot tai uzvārīties. Saputo olu un cukuru. Samaisa bļodā miltus, cepamo pulveri, kartupeļu miltus, vaniļas cukuru un pamazām pievieno piena un olu maisījumu. Mīklu uz nakti var atstāt ledusskapī, lai kēksi būtu lielāki.

Izklāj mīklu papīra veidnē, uz cepešpannas vai kēksa formās. Cep apm. 12 minūtes cepeškrāsns vidusdaļā 225 °C.

Šo recepti sastādīja

Dansukker