Kēksu pamatrecepte

apm. 12 vidēji lieli kēksi

45 minūtes

Atzīme (48 gab)

Sastāvdaļas

100 g sviesta
340 ml piena
150 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 1/2 ēd. kar. kartupeļu miltu
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 ml kviešu miltu

Var pievienot
• 1/2 g safrāna
• 2 ēd. kar. kakao
• 150 ml sakapātas šokolādes
• sarīvētu 1 citrona miziņu
• 150 ml svaigu vai saldētu ogu
• 150 ml rozīņu
• kanēlī apviļātu ābola daiviņu

Dekorēšanas varianti
• Glazūra: samaisa 200 ml Dansukker pūdercukura vai Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu un 1-2 ēdamkarotes ūdens. Ar to uz kēksiem var glazēt jebkuras formas figūriņas, rakstiņus.
• Dansukker baltās cukura pērlītes
• mandeles un rieksti
• vairākas augšminētās sastāvdaļas kopā
• kēksus var sagriezt un pildīt ar putukrējumu, skābo krējumu vai kausēto sieru, kuram pievienotas ogas

Instrukcijas

Uz uguns katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu. Masu uzsilda, neļaujot tai uzvārīties. Saputo olu un cukuru. Samaisa bļodā miltus, cepamo pulveri, kartupeļu miltus, vaniļas cukuru un pamazām pievieno piena un olu maisījumu. Mīklu uz nakti var atstāt ledusskapī, lai kēksi būtu lielāki.

Izklāj mīklu papīra veidnē, uz cepešpannas vai kēksa formās. Cep apm. 12 minūtes cepeškrāsns vidusdaļā 225 °C.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.