796
796
796
796
796
796
Kazeņu saldējums - Receptes

Kazeņu saldējums

6-8 porcijas 30 minūtes + 5 stundas
Atvēsinies ar kazeņu saldējumu uz kociņa! Mājās gatavots kazeņu saldējums ir perfekts visiem gadījumiem - gan kā saldais ēdiens, gan kā gardums kafijas pauzei. Dekorējiet ar kausētas šokolādes svītriņām.
Kazeņu saldējums
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

  • 400 g kazeņu
  • 95 g Dansukker baltā cukura
  • 4 olas dzeltenumi
  • 200 ml piena
  • 150 ml saldā krējuma
  • 140 g Dansukker Dzidrā sīrupa

Dekorēšanai

  • 100 g baltā vai tumšā šokolāde

Kazenes noskalo, pievieno 50 g cukura un uzvāra. Izberž caur sietu, lai atdalītu kauliņus.

Olu dzeltenumus sakuļ ar atlikušo cukuru. Pienu ar saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Karsto maisījumu tievā strūkliņā lej olu dzeltenumos, nepārtraucot kulšanu. Pievieno kazeņu sīrupu un atdzesē.

Masu lej saldējuma formiņās un novieto saldētavā uz vismaz 5 stundām.

Šokolādi izkausē ūdens peldē un atdzesē. Saldējumus iemērc šokolādē un novieto atpakaļ saldētavā līdz pasniegšanai.

Šo recepti sastādīja

Dansukker