Kazeņu saldējums

Atvēsinies ar kazeņu saldējumu uz kociņa! Mājās gatavots kazeņu saldējums ir perfekts visiem gadījumiem - gan kā saldais ēdiens, gan kā gardums kafijas pauzei. Dekorē ar kausētas šokolādes šļakatām.

6-8 porcijas

PT25M

30 minūtes + 5 stundas

Atzīme (47 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 g kazeņu
95 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
4 olas dzeltenumi
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Dekorēšanai
100 g baltā vai tumšā šokolāde

Instrukcijas

Kazenes noskalo, pievieno 50 g cukura un uzvāra. Izberž caur sietu, lai atdalītu kauliņus.

Olu dzeltenumus sakuļ ar atlikušo cukuru. Pienu ar saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Karsto maisījumu tievā strūkliņā lej olu dzeltenumos, nepārtraucot kulšanu. Pievieno kazeņu sīrupu un atdzesē.

Masu lej saldējuma formiņās un novieto saldētavā uz vismaz 5 stundām vai sastrādā saldējuma mašīnā.

Šokolādi izkausē ūdens peldē un atdzesē. Saldējumus iemērc šokolādē un novieto atpakaļ saldētavā līdz pasniegšanai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.