Kazeņu saldējums

Atvēsinies ar kazeņu saldējumu uz kociņa! Mājās gatavots kazeņu saldējums ir perfekts visiem gadījumiem - gan kā saldais ēdiens, gan kā gardums kafijas pauzei. Dekorē ar kausētas šokolādes šļakatām.

6-8 porcijas

PT25M

30 minūtes + 5 stundas

Atzīme (44 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 g kazeņu
95 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
4 olas dzeltenumi
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Dekorēšanai
100 g baltā vai tumšā šokolāde

Instrukcijas

Kazenes noskalo, pievieno 50 g cukura un uzvāra. Izberž caur sietu, lai atdalītu kauliņus.

Olu dzeltenumus sakuļ ar atlikušo cukuru. Pienu ar saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Karsto maisījumu tievā strūkliņā lej olu dzeltenumos, nepārtraucot kulšanu. Pievieno kazeņu sīrupu un atdzesē.

Masu lej saldējuma formiņās un novieto saldētavā uz vismaz 5 stundām vai sastrādā saldējuma mašīnā.

Šokolādi izkausē ūdens peldē un atdzesē. Saldējumus iemērc šokolādē un novieto atpakaļ saldētavā līdz pasniegšanai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.