Kazeņu koblers

6-8 porcijas
Kazeņu koblers
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Virspusei
200 ml miltu
250 ml Dansukker brūnā cukurniedru cukura
1 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 olas

Ogu pildījumam
0,5 – 1 kg kazeņu vai citu ogu pēc izvēles
2 ēdamkar. kartupeļu cietes
100 ml Dansukker brūnā cukurniedru cukura

125 g izkausēta sviesta

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 °C.

Gatavo virskārtu. Miltus, cukuru, cepamo pulveri un pusi no olām ar rokām samaisa drupanā mīklā. Ja nepieciešams, pievieno vairāk olu.

Gatavo pildījumu. Ogas ar kartupeļu cieti un cukuru uzmanīgi samaisa.

Ogas kārto formiņās, pārkaisa ar drupačām un pārlej ar izkausētu sviestu. Cep cepeškrāsnī apmēram 30-35 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna. Mazliet atdzesē un pasniedz ar vaniļas krēmu vai biezu jogurtu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker